Gatavošanās festivālam "Positivus" Lucavsalā

Festivāls "Positivus" 15. jūlijā un 16. jūlijā norisināsies Rīgā, Lucavsalas teritorijā.

gallery icon
Sabiedrība
2022. gada 13. jūlijs, 15:32

"Positivus" Rīgā nebūs diennakts festivāls. Ieskats Lucavsalā notiekošajā. FOTO

Jauns.lv / LETA

Festivāla "Positivus" koncerti nav paredzēti visu diennakti, un plānots, ka tie beigsies ap plkst. 1 naktī, trešdien preses konferencē skaidroja pasākuma rīkotājs Ģirts Majors.

Apmeklētāji pasākuma vietā tiks gaidīti katru dienu no plkst. 12. Koncertu sākums plānots ap plkst. 14, bet uz lielās skatuves - no plkst. 17.

Galvenie koncerti naktī noslēgsies ap plkst. 1. Līdz ar to trokšņi no Lucavsalas pēc plkst. 1 naktī vairs nebūšot dzirdami, bet lielākā daļa apmeklētāju, visticamāk, pārcelsies uz Vecrīgu.

Kā skaidroja gan Valsts, gan Pašvaldības policijas pārstāvji, tiesībsargājošās iestādes esot gatavas nodrošināt kārtību pilsētā, arī lielākai cilvēku plūsmai pārvietojoties uz centru.

Majors piebilda, ka atšķirībā no iepriekšējiem festivāliem, šis "Positivus" atšķirsies ar to, ka apmeklētāji, lielākoties apmetīsies viesnīcās Rīgā, nevis teltīs blakus pasākuma norises vietai.

Telšu pilsētiņa Lucavsalā tomēr būšot, bet tā paredzēta salīdzinoši maza, un tajā apmetīsies aptuveni 2000 cilvēku.

Kopumā plānots, ka katru dienu festivālu apmeklēs ap 20 000 cilvēku.

Ņemot vērā, ka Lucavsalā bijuši koncerti ar 40 000 apmeklētāju, organizatori ir pārliecināti, ka šāds cilvēku daudzums neradīs būtiskus sastrēgumus un problēmas.

Arī no drošības viedokļa Lucavsala ir piemērota šādam pasākumam, un ir plānotas nepieciešamās evakuācijas izejas, pa kurām, nepieciešamības gadījumā, apmeklētāji var pamest festivāla norises vietu.

Kā paskaidroja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kontroles un pasākumu koordinācijas nodaļas priekšnieks Jānis Griķis, nepieciešamības gadījumā Lucavsalai var piekļūt gan glābēji, gan neatliekamās medicīniskās palīdzības transports.

Policisti uzraudzīšot situāciju arī uz ūdens. Kā norādīja Rīgas pašvaldības policijas priekšnieka vietnieks Andrejs Aronovs, gan Valsts policijas, gan Pašvaldības policijas pārstāvji uzmanīs gan krasta līniju, lai nodrošinātos pret peldētgribētājiem, gan arī kontrolēs kuģošanas līdzekļu pārvietošanos. 

Aronovs piebilda, ka festivāla norises vietā Daugavas akvatorija netiks slēgta, bet tiks uzraudzīts, lai kuģošanas līdzekļi pārvietojas atbilstoši noteikumiem.

Kā ziņots, šajā nedēļas nogalē Rīgā, Lucavsalā notiks festivāls "Positivus".

"Positivus 2019" apmeklētāji bauda sauli un veldzējas Salacgrīvas pludmalē

gallery icon

"Positivus 2018": pirmās dienas spilgtākie kadri

gallery icon