112
2022. gada 9. jūlijs, 12:19

VVD brīdina, ka uz Liepājas šosejas izlijusī degviela rada bīstamu piesārņojumu aptuveni 100 kvadrātmetru platībā

Jauns.lv / LETA

Avārijā uz Liepājas šosejas piektdien noplūdusī degviela rada bīstamu piesārņojumu aptuveni 100 kvadrātmetru platībā vairāku metru dziļumā, liecina Valsts vides dienesta sniegtā informācija.

VVD informē, ka sestdien pie Liepājas šosejas Mārupes novada Babītes pagastā dienesta uzraudzībā tiek turpināti neatliekamie sanācijas darbi.

VVD Operatīvā koordinācijas centra vadītājs Elmārs Jasinskis skaidroja, ka ir pieaicināts uzņēmums SIA "Lautus" un negadījumā vietā tiek rakts ārā bīstamais piesārņojums.

"Šobrīd ir izrakta bedre, jo degviela negrimst. Pēc tam no bedres tiks atsūknēta degviela, un atbilstoši piesārņojuma monitoringa rezultātiem darbosimies tālāk," sacīja Jasinskis.

Jauns.lv jau vēstīja, ka piektdien uz Liepājas šosejas Babītes pagastā notika smags ceļu satiksmes negadījums, kurā gāja bojā divi cilvēki un pieci guva dažādas traumas.

Saduroties trim vieglajām un divām kravas automašīnai, no autocisternas arī izlija aptuveni 20 tonnas degvielas.

Valsts policija atklāj, ka, pēc sākotnējās informācijas, avārija ir notikusi apdzīšanas manevra laikā. 

Aigars, kurš dzīvo netālu no negadījuma vietas, dzirdējis pamatīgus blīkšķus uz šosejas, tādēļ nācis skatīties, kas noticis. Arī viņš apdzīšanu min kā vienu no galvenajiem iemesliem avārijām, kas konkrētajā posmā notiek bieži un nereti ar smagām sekām. "Ir cilvēki, kas vienkārši nespēj braukt plūsmā," saka vīrietis.

Pēc sākotnējās informācijas, kas gan pagaidām nav apstiprināta, pārgalvīgo apdzīšanu veicis "Chrysler" šoferis. Viņš braucis garām kravas spēkratam, bet, saprotot, ka nepagūs pabeigt manervu, mēģinājis tikt atpakaļ savā joslā. Tālākais jau novedis pie traģiskajām sekām.

Bojā gājis "Volvo" vadītājs un grāvī iestūrējušā "Renault" šoferis. Mediķi uz vietas apskatījuši piecus cilvēkus, četrus no tiem nogādājuši ārstniecības iestādēs ar smagām un vidēji smagām traumām. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vadītāja Liene Cipule iepriekš LTV pastāstījusi, ka divi no cietušajiem ir bērni.

Ap plkst. 22.40 Valsts policija paziņoja, ka avārijas vietā satiksme ir atjaunota abos virzienos.