Sarunu festivāls "Lampa" 2022

Ar Politiķu cepienu sestdien noslēdzies jau astotais aarunu festivāls "Lampa". Divās dienās norisinājās vairāk nekā 270 pasākumi par dažādām sabiedrībā ...

gallery icon
Sabiedrība
2022. gada 4. jūlijs, 12:59

FOTO: aizvadīts astotais sarunu festivāls "Lampa"

Jauns.lv

Ar Politiķu cepienu sestdien noslēdzies jau astotais sarunu festivāls "Lampa". Divās dienās norisinājās vairāk nekā 270 pasākumi par dažādām sabiedrībā aktuālām tēmām.

Festivālu kopumā apmeklēja ap 19 000 cilvēku, portālu Jauns.lv informēja pasākuma pārstāvji. 

“Mums ir patiess prieks tikties klātienē ierastajā "Lampas" formātā Cēsīs. Šobrīd, kad tepat kaimiņos notiek Krievijas karš pret Ukrainu, skaidri apzināmies, ka festivāla misija - stiprināt demokrātijas kultūru Latvijā - ir vēl būtiskāka nekā līdz šim. Dzīve demokrātijā nav iedomājama bez sarunām un dialoga starp dažādām sabiedrības grupām, un mums bija laime to piedzīvot šī gada "Lampā",” paužot prieku par atkalsatikšanos Cēsīs, norāda Sarunu festivāla "Lampa" direktore Ieva Morica.

Festivāla programmu veidoja 270 organizācijas no visas Latvijas, bet tā pasākumu tēmas un formāti saglabājušies nemainīgi plaši un uzrunājoši, apliecinot, ka "Lampa" ir festivāls ikvienam – latviski, krieviski un angliski runājošajiem, jauniešiem un senioriem, filosofiem un praktiķiem. Lai "Lampas" saturs būtu pieejams arī nedzirdīgajiem un vājdzirdīgajiem festivāla apmeklētājiem, daļai pasākumu tika nodrošināts tulkojums zīmju valodā, un daļai tehnoloģiju uzņēmums “Tilde” nodrošināja reāllaika teksta transkripciju.

13. Saeimas Pēdējā zvana ballīte

Festivāla  pirmās dienas izskaņā norisinājās Politiķu disko, kas šogad tika dēvēts par 13. Saeimas Pēdējā zvana ballīti, un svinības izvērtās patiesi grandiozas, pulcējot simtiem apmeklētāju. Pie DJ pults stājās Inese Lībiņa-Egnere (JV), Ieva Akuratere (JKP), Aigars Bikše (”Attīstībai/Par!”), bet politiķiem ritmu palīdzēja noturēt DJ un radio personība Toms Grēviņš.

Politiķu cepiens

Kā ierasts, festivālu noslēdza viens no visdrosmīgākajiem un apmeklētāju gaidītākajiem notikumiem – “Politiķu cepiens”. Šoreiz grilēts tika vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (”Attīstībai/Par!”), izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP), 13. Saeimas deputāts Edgars Tavars (ZZS) un Rīgas domes deputāte Antoņina Ņenaševa (“Progresīvie”)!

Politiķu cepiena ieraksts pieejams šeit: https://bit.ly/3AjHn2L

Atklāj sarunu festivālu "Lampa"

gallery icon

Sarunu festivāls "Lampa" ir vieta brīvai un cieņpilnai domu apmaiņai, vērtīgām sarunām, prāta asināšanai un redzesloka paplašināšanai. Tā ir iedvesmojoša un aizraujoša platforma visiem, kam ir, ko teikt, un visiem, kas gatavi uzklausīt. Galvenais festivāla mērķis ir stiprināt demokrātijas, diskusiju un cieņpilnu sarunu kultūru Latvijā.

Festivāla komandu veido Fonds atvērtai sabiedrībai DOTS, Swedbank Latvija, Cēsu novada pašvaldība, komunikācijas vadības aģentūra “Deep White”, reklāmas aģentūra “Armadillo” un “British Council” pārstāvniecība Latvijā. Festivāla norisi arī atbalsta Aktīvo iedzīvotāju fonds, Vācijas vēstniecība Rīgā, ASV vēstniecība Latvijā, Eiropas komisijas pārstāvniecība Latvijā, uzņēmumi Latvijas Finieris, LMT, Enefit, SCHWENK Latvija, Omniva, Neste Latvija, kā arī Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.