foto: Evija Trifanova/LETA
Vēl šajā Saeimas sasaukumā varētu atkārtoti skatīt Civilās savienības likumprojektu, pieļauj komisijas vadītājs
Saeimas Juridiskās komisijas vadītājs Jānis Butāns (K) Saeimas sēdes laikā.
Politika
2022. gada 3. jūnijs, 11:17

Vēl šajā Saeimas sasaukumā varētu atkārtoti skatīt Civilās savienības likumprojektu, pieļauj komisijas vadītājs

Jauns.lv / LETA

Vēl 13. Saeimas sasaukuma laikā kādas sēdes darba kārtībā vēlreiz varētu iekļaut Civilās savienības likumprojekta izskatīšanu galīgajā lasījumā, pieļāva parlamenta Juridiskās komisijas vadītājs Jānis Butāns (K).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Politiķis pieļāva, ka sākumā jāpagaida, "kad nomierināsies emocijas". Kad Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) būs paziņojis savu lēmumu jautājumā par balsojumu komisijas sēdē, tad vairs nederēs atruna par nepiedalīšanos balsojumā "aizdomu ēnas" dēļ, piebilda Juridiskās komisijas vadītājs.

Butāns skaidroja, ka Juridiskā komisija likumprojektu jau iepriekš virzīja uz izskatīšanu, tāpēc tā iekļaušana kādas citas Saeimas sēdes darba kārtībā ir nevis komisijas, bet Saeimas Prezidija kompetencē.

Politiķis pastāstīja, ka, atbildot uz KNAB jautājumiem, viņš tiesībsargājošajai iestādei pastāstījis, kas notika komisijas sēdē, kurā balsoja par likumprojektu.

Kā ziņots, Saeimā ceturtdien kvoruma trūkuma dēļ neizdevās pieņemt Civilās savienības likumprojektu.

Jau vēstīts, ka trīs opozīcijas deputāti vērsušies KNAB par nu jau bijušā Saeimas deputāta Aivara Geidāna (K) iespējamo ietekmēšanu likumprojekta balsojumā Juridiskās komisijas sēdē. Geidāns noliedz, ka būtu ietekmēts un savu gala balsojumu skaidro ar nepieciešamību politikā kolektīvi vienoties kādu jautājumu atbalstīšanai, lai parlamentārā demokrātija darbotos efektīvi.

KNAB sācis resorisko pārbaudi par Geidāna iespējamo ietekmēšanu.

Pikets "Par visu ģimeņu aizsardzību"

Kustība "Dzīvesbiedri" pie Saeimas šorīt piketē, lai paustu savu atbalstu Civilās savienības likumprojektam un iestātos pret mēģinājumiem novērst tā pieņemšanu. ...

gallery icon
79

Piketā "Par dabisku ģimeni" Šlesers pie Saeimas pulcē savus atbalstītājus

Šodien netālu no Saeimas nama notika partijas "Latvija pirmajā vietā" (LPV) rīkotais pikets "Par dabisku ģimeni".

gallery icon
58

 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās