Politika
2022. gada 2. jūnijs, 08:36

Urbanovičs skaidro, ko darīs "Saskaņa", ja tiks pieņemts likums par padomju pieminekļu nojaukšanu

Jauns.lv / LETA

Likuma "Par padomju un nacistisko režīmu slavinošu objektu eksponēšanas aizliegumu un to demontāžu Latvijas Republikas teritorijā" pieņemšanas gadījumā partija "Saskaņa" nekūdīs iedzīvotājus iestāties pret pieminekļa Uzvaras parkā nojaukšanu.

Intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" "Saskaņas" līderis Jānis Urbanovičs pauda, ka, ņemot vērā pagājušajā nedēļā notikušās debates par minēto likumu pārliecinājušas, ka jautājums par pieminekļa nojaukšanu nav par pieminekļiem, bet tas ir mēģinājums aizvainot, kaitināt, pazemot tos, kuriem šie pieminekļi ir svarīgi.

foto: Ekrānuzņēmums
"Pūlēsimies cilvēkus pārliecināt mierīgi pārdzīvot šo situāciju," uzsvēra Urbanovičs.

"Pagājušās ceturtdienas debatēs nāca tikai naida runa, kas stiprināja daudzos Latvijas iedzīvotājos aizvainojumu," pauda deputāts.

Pie "okupekļa" Uzvaras parkā turpina pulcēties arī 10. maijā

gallery icon
35

Politiķa ieskatā padomju pieminekļu demontāža, ja to vispār darīt, būtu jāveic pēc nopietnas diskusijas sabiedrībā un miera laikos.

Urbanovičs akcentēja, ka ikviens darbs jāvērtē kontekstā ar potenciālo labumu vai ļaunumu Latvijai. Viņaprāt, diskusijas par pieminekļu nojaukšanu palīdzot valdībai novērst uzmanību no neizdarītajiem darbiem, kas "kliedz pēc aktīvas valdības darbības".

Policisti Uzvaras parkā uzrauga un aiztur aktīvistus, kas plānoja doties gājienā pret padomju pieminekļa nojaukšanu

Daži cilvēki Uzvaras parkā pulcējas uz tiesas aizliegto Latvijas Krievu savienības plānoto protesta gājienu pret padomju pieminekļa Pārdaugavā iespējamo nojaukšanu

gallery icon
42

Vienlaikus viņš solīja, ka gadījumā, ka minētais likums tiks pieņemts, tad "Saskaņa" nekūdīs cilvēkus un nemēģinās radīt skepsi par likumu, jo "jebkura protestēšana vai likuma nepildīšana būs sodāma".

"Pūlēsimies cilvēkus pārliecināt mierīgi pārdzīvot šo situāciju," uzsvēra Urbanovičs.

Ar ziediem tikai līdz galdiņam – tā šogad Rīgā aizritēja “uzvaras” diena

Iepriekšējos gados 9. maijā Uzvaras parka teritoriju no visām pusēm piepildīja ļaudis, kuri ar ziediem ieradās, lai pieminētu kritušos PSRS ...

gallery icon
176

 

Komentējot "Saskaņas" piedāvājumu 14.Saeimas vēlēšanām, politiķis uzsvēra, ka, ņemot vērā 24.februārī Krievijas sākto karu Ukrainā, "Saskaņa" centīsies motivēt Latvijai piederīgos nelatviešus izturēties pret Latviju kā vienīgo dzimteni.

Uzvaras pieminekli norobežo ar žogu

gallery icon
21

"Tas nebūs viegli pie šādiem ksenofobiskiem izlēcieniem no koalīcijas, bet uzskatām, ka tas ir svarīgi. Kaut vai viens šis uzdevums pasaka, ka "Saskaņa" ir vajadzīga Latvijai," sacīja partijas vadītājs.