foto: Publicitātes foto
Vecpilsētas teātris “būvēs” kultūras tiltus Austrijas kalnos – 45 kilometrus no Zalcburgas
Vecpilsētas teātris ar Žana Pola Sartra lugu “Aiz slēgtām durvīm” devies uz Austrijas kalniem.
Kultūra
2022. gada 24. maijs, 05:14

Vecpilsētas teātris “būvēs” kultūras tiltus Austrijas kalnos – 45 kilometrus no Zalcburgas

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Vecpilsētas teātris režisores Edītes Neimanes vadībā no Rīgas šonedēļ devies uz Austrijas kalniem – uz Abtenauas pilsētu 45 kilometrus no Zalcburgas, kur līdzās ar amatierteātriem no Austrijas, Lietuvas, Vācijas, Šveices un Izraēlas, kā arī mūziķiem no Gambijas piedalīsies 11. starptautiskajā amatierteātru festivālā “Abtenau is Stage” (“Tilti”). Latvieši festivālā spēlēs Žana Pola Sartra absurda drāmu “Aiz slēgtām durvīm”.

Rīgas domes kultūras un mākslas centra “Mazā ģilde” amatierteātris uz šo Austrijā notiekošo festivālu dodas ne pirmo reizi. Tikai šoreiz šis brauciens ir starptautiski saspringtā gaisotnē un festivāla nosaukums ir gluži simbolisks.

Zalcburgas amatierteātru asociācijas un Abtenauas teātra vadītāja, kā arī festivāla rīkotāja Veronika Perntānere-Maēke uzsver, ka festivāla moto ir “Dod mieram iespēju!”:

“Šis festivāls savieno dažādu paaudžu, visu izcelsmju un valodu cilvēkus, kuriem tas ir kopīgs kultūras piedzīvojums. Kad pirms daudziem gadiem savam festivālam izvēlējāmies moto “Tilti”, nedomājām , ka tas atspoguļos šodienas bēdīgo kara aktualitāti Eiropā. Sienu, žogu un grāvju jau ir par daudz!

Cienījamā publika, celsim tiltus kopā - tiltus starp tautām, kultūrām, starp dzimumiem un paaudzēm, starp politisko un reliģisko sistēmu - teātra, mūzikas un vizuālās mākslas tiltus”.

Vecpilsētas teātra trupas sastāvā uz Austriju devies arī žurnāla “Rīgas Viļņi” maketētājs Gunārs Rutkis, kura rūpe ir izrādes tehniskais nodrošinājums un gaismošana.

foto: Publicitātes foto
Abtenau 11. starptautiskais teātra festivāls reklamē Vecpilsētas teātra izrādi “Aiz slēgtām durvīm”.

Luga stāsta par trim cilvēkiem, kuri nonākuši viņsaulē. Katram no viņiem nākas pielāgoties pārējiem un tas izrādās vislielākais pārbaudījums. Ne velti Sartrs ir rakstījis “Elle - tie ir citi cilvēki...”

Vecpilsētas teātra iestudējumu “Aiz slēgtām durvīm” Abtenauā izrādīs ceturtdien, 26. maijā, pulksten 17.00. Luga stāsta par trim cilvēkiem, kuri devušies viņsaulē. Katram no viņiem nākas pielāgoties pārējiem un tas izrādās vislielākais pārbaudījums. Ne velti Sartrs ir rakstījis “Elle - tie ir citi cilvēki...”

Vecpilsētas teātris nosvin 25 gadu jubileju

Viens no Rīgas redzamākajiem amatierteātriem – Vecpilsētas teātris pēdējā dienā pirms visiem kultūras pasākumos iekštelpās pandēmijas dēļ nācās sākt ...

gallery icon