foto: LETA
Pavļuts: koalīcijā pastāv uzskats par Vitenbergu kā salīdzinoši vāju ministru
Veselîbas ministrs Daniels Pavļuts.
Politika
2022. gada 17. maijs, 00:46

Pavļuts: koalīcijā pastāv uzskats par Vitenbergu kā salīdzinoši vāju ministru

Jauns.lv / LETA

Koalīcijā pastāv uzskats par Jāni Vitenbergu (NA) kā salīdzinoši vāju ekonomikas ministru, Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" apgalvoja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Viņš sacīja, ka jautājumu par Vitenberga potenciālo demisiju nevajadzētu skarīt atrauti no viņa snieguma ministra amatā, lai arī pirmdien Vitenbergs kā iespējamais kandidāts ministra amata zaudēšanai piesaukts kā "jaunākais" ministrs gan amatā pavadītā laika, gan vecuma ziņā.

"Koalīcijā pastāv uzskats, ka Vitenbergs ir salīdzinoši vājš ministrs. Gan Arvilam Ašeradenam (JV), gan Jurim Pūcem (AP), gan citiem koalīcijas pieredzējušajiem politiķiem bija daudz jāstrādā tā dēvētajā enerģētikas drošības darba grupā, lai virzītu jautājumus, ar ko Ekonomikas ministrija nav tikusi galā," teica Pavļuts.

Partijas "Jaunā vienotība" politiķis Arvils Ašeradens neatbildēja, ka var apliecināt Pavļuta pausto, bet norādīja, ka enerģētikas nozarē ir ļoti sarežģīta situācija un darba grupa risina daudzus jautājumus. Jautāts, vai darba grupa risina problēmas, ko nav atrisinājis ministrs, Ašeradens uzsvēra, ka starptautiskā situācija enerģētikas sektorā ir ļoti komplicēta kara dēļ.

Nacionālās apvienības (NA) līderis Raivis Dzintars akcentēja, ka ļoti saprotama ir vēlme saukt politisko konkurentu ministru par vāju, ja "tikko ir bijuši spiesti pieņemt demisiju". Viņš akcentēja, ka nozares pārstāvji ir pret Vitenberga demisiju.

Kā ziņots, NA nevērtēs partijas citu ministru nomaiņu situācijā, kad Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) jau izlēmis pieprasīt Vitenberga demisiju.

NA veiktā "šantāžas mēģinājuma" dēļ Kariņš ir nolēmis prasīt Vitenberga demisiju. NA gan varēs izvirzīt jaunu kandidātu ekonomikas ministra amatam. Vienlaikus gan Kariņš pieļauj iespēju NA pašai lemt par to, kuru no saviem ministriem nomainīt. Premjers skaidroja, ka Vitenbergs patlaban demisijai ticis izvēlēts kā "jaunākais" NA ministrs.

Savukārt iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP) nolēma pati demisionēt. Politiķe pirmdien esot uzzinājusi, ka, nesagaidot Iekšlietu ministrijas analītisko ziņojumu par iekšlietu dienestu darbu 9. un 10.maijā, premjers ir pakļāvies NA spiedieniem un nav vairs gatavs atbalstīt viņas darbu. Šādos apstākļos viņa ir nolēmusi atgriezties kā deputāte Seimā.

NA Saeimas frakcija un valde pagājušajā nedēļā pieprasīja premjeram atbrīvot no amata Golubevu saistībā ar situāciju 9. un 10.maijā pie padomju pieminekļa Pārdaugavā, kur cita starpā tika pieļauta Krievijas agresiju atbalstošu cilvēku pulcēšanās. Pretējā gadījumā NA solīja pamest valdību.