foto: Edijs Pālens/LETA
Medicīnas vēstures muzeja krājumu papildina ar foto liecībām no Covid-19 pandēmijas
Masu vakcinācijas pret Covid-19 centrs Ķīpsalas izstāžu centrā.
Kultūra
2022. gada 14. maijs, 08:43

Medicīnas vēstures muzeja krājumu papildina ar foto liecībām no Covid-19 pandēmijas

Jauns.lv / LETA

Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja krājums tiek papildināts ar foto liecībām no Covid-19 pandēmijas, pastāstīja muzeja direktora vietniece pētniecības un krājuma darbā Daina Auziņa.

Pēc viņas paustā, sākoties pandēmijai, tika pieņemts lēmums pievērst tai pastiprinātu uzmanību, jo tuvākajā nākotnē noteikti būs pētnieki, kas varētu interesēties un meklēt informāciju par to. Tādēļ muzejs pērn vērsies pie dažādām Veselības ministrijas pakļautības iestādēm - slimnīcām, Neatliekamā medicīniskā palīdzības dienesta, aicinot tās apdomāt, kas ir tās liecības, ko viņi varētu nodot muzejam par slimību, tās ārstēšanu, cīņu pret šo vīrusu.

Projekts par Covid-19 pandēmijas laika norišu foto dokumentācijas iekļaušanu Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā tika atbalstīts Valsts kultūrkapitāla fondā, un tam attiecīgi piešķirts arī finansējums.

Cilvēki masveidā dodas vakcinēties pret Covid-19

Lielās cilvēku intereses dēļ vakcinācija pret Covid-19 "ATTA" centrā sākusies jau pirms plkst.9.00.

gallery icon
96

"Atmiņa ir salīdzinoši īsa, un kaut kur tās liecības jāglabā. Arī citos Latvijas muzeju krājumos šīs tēmas ienāk, bet domāju, ka medicīnas muzejs būs pirmais, pie kura arī nākotnes pētnieki vērsīsies. Primāri liecības parādīsies Nacionālajā muzeja krājumu kopkatalogā, bet nākotnē muzejam ir jālemj, vai mēs gatavosim kaut kādu izstādi, kur tos materiālus periodiski eksponēsim," sacīja Auziņa.

Patlaban muzejs nopircis 23 fotogrāfijas no aģentūras LETA, starp kurām ir atskati uz cilvēku masu vakcināciju pret Covid-19 pie Ķīpsalas izstāžu halles, izbraukuma vakcinācijām, Covid-19 analīžu nodošanas punktiem, Covid-19 pacientu uzņemšanas punktiem Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā un Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS), kā arī citas nozīmīgas Covid-19 liecības.

Augstākās amatpersonas un eksprezidenti saņem Covid-19 poti

Šodien Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā Valsts prezidents Egils Levits un Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) saņēma "Astra Zeneca" vakcīnas ...

gallery icon
95

Tāpat muzejs iegādājies 15 fotogrāfijas no mākslinieka Andreja Strokina un desmit no mākslinieka Arņa Balčus, kas kļūs par daļu no Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja krājuma, kas savukārt ir daļa no kopējā nacionālā muzeja krājuma.

Paredzēts, ka tuvākajā laikā Covid-19 liecību kolekcija būs plašāka.

Fotostāsts. Covid-19 pacientu ārstēšana stacionārā "Gaiļezers"

gallery icon
36