Kamēr domē lēma par okupantu pieminekļa nojaukšanu, Rātslaukumā pulcējās cilvēki

Rātslaukumā šodien, pulksten 15.00 bija ieplānots “Latvijas Krievu Savienības” (LKS) protests pret ieceri nojaukt pieminekli Uzvaras parkā. Nesaņemot Rīgas domes ...

gallery icon
129
Sabiedrība
2022. gada 13. maijs, 23:52

Rātslaukumā aizturētas septiņas personas un sākti deviņi pārkāpuma procesi

Jauns.lv / LETA

Piektdienas gaitā Rīgas Rātslaukumā policija kopumā aizturējusi septiņas personas un sākusi deviņus administratīvā pārkāpuma procesus, liecina Valsts policijas apkopotā informācija.

Līdz plkst.21.25 Rātslaukuma apkārtnē piecas personas aizturētas par nesankcionētu pulcēšanos, viena - par militāras agresijas slavinošu simbolu izmantošanu publiskā vietā un vēl viena - par totalitāro režīmu simbolu izmantošanu.

Vienai personai sākti divi administratīvā pārkāpuma procesi - par sīko huligānismu un par bērnu aprūpes pienākumu nepildīšanu, jo persona pieskatīja nepilngadīgu bērnu, būdama 2,38 promiļu reibumā.

Policija norāda, ka turpinās strādāt augstas gatavības režīmā visā valsts teritorijā un nepieciešamības gadījumā būs gatava reaģēt.

Viena no Rātslaukuma apkārtnē aizturētajām personām bija Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Tatjana Ždanoka, kura vēlāk tika atbrīvota. Pret viņu sākts administratīvā pārkāpuma process par nesankcionētu piketēšanu.

Ždanoka tika aizturēta vietā, kur viņas partija "Latvijas Krievu savienība" (LKS) bija plānojusi rīkot mītiņu, taču pašvaldība to nesaskaņoja. Partija gan pati bija aicinājusi līdz ar to nedoties uz šo nesaskaņoto akciju, ja vien tiesa nelems par pretējo. Vēlāk tiesa pašvaldības lēmumu nemainīja.

Jau vēstīts, ka policisti, tostarp no Speciālo uzdevumu bataljona, bija izvietojušies Rātslaukumam pieguļošajās ieliņas un, tuvojoties plkst.15, ko LKS sākotnēji bija noteikusi kā pulcēšanās brīdi, pilnībā slēdza piekļuvi Rātslaukumam. Vēlāk Rātslaukuma Daugavas pusē un pie strēlnieku pieminekļa bija pulcējušies aptuveni 50 cilvēki - potenciālie mītiņa dalībnieki, tā pretinieki, kā arī vairāki desmiti citu interesentu un mediju pārstāvji.

Vēlāk policija aicināja klātesošos izklīst, pretējā gadījumā tikšot pielietots fizisks spēks. Cilvēki šim aicinājumam pakļāvās, tomēr turpināja uzturēties nedaudz tālāk no Rātslaukuma, līdz beidzot izklīda.

Vienlaikus Rīgas dome lēma par padomju pieminekļa Pārdaugavā nojaukšanu.