foto: LETA
Arī tiesa neļauj LKS rīkot mītiņu Rātslaukumā
Partijas līdzpriekšsēdētājs Miroslavs Mitrofanovs solīja rīkot mītiņu tikai tad, ja tiesa to atļaus.
Sabiedrība
2022. gada 13. maijs, 16:14

Arī tiesa neļauj LKS rīkot mītiņu Rātslaukumā

Jauns.lv / LETA

Administratīvā rajona tiesa lēma noraidīt Latvijas Krievu savienības (LKS) pieteikumu par Rīgas pašvaldības lēmumu, ar kuru LKS nav atļauts rīkot mītiņu Rātslaukumā, kas bija paredzēs šopēcpusdien, apstiprināja tiesā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tiesā bija vērsusies Rīgas domes LKS deputāte Inna Djeri ar mērķi izteikt protestu pret amorālu valdības rīcību, nicinot tradīcijas, pieminekļus un dzimto valodu.

Ar tiesā pārsūdzēto lēmumu pieteiktās sapulces norise tika aizliegta. No pārsūdzētā lēmuma izriet, ka, nespējot prognozēt sapulces dalībnieku skaitu, nav iespējams novērst sabiedriskās kārtības un drošības apdraudējumu, pat piesaistot īpaši lielus tiesībsargājošo iestāžu resursus vai nosakot pasākuma ierobežojumus.

Pašvaldība neesot guvusi pārliecību, ka pieteicēja kā organizatore spēs ievērot un nodrošināt likumā noteikto pienākumu un aizliegumu ievērošanu.

Tiesa, uzklausot administratīvā procesa dalībniekus un iepazīstoties ar Valsts drošības dienesta sniegto informāciju, atzina, ka pārsūdzētajā lēmumā sabiedriskās drošības un kārtības apdraudējums ir konstatēts pamatoti.

Tiesas sprieduma motivācija kļūs zināma 3.jūnijā, kad būs pieejams pilns spriedums. Spriedumu varēs pārsūdzēt Augstākās tiesas Administratīvo lietu departamentā viena mēneša laikā no pilna sprieduma sagatavošanas dienas.

Partijas līdzpriekšsēdētājs Miroslavs Mitrofanovs solīja rīkot mītiņu tikai tad, ja tiesa to atļaus.

Ņemot vērā pašvaldības atteikumu, LKS izplatījusi sociālajos tīklos aicinājumu šodien nepulcēties Rātslaukumā. Neskatoties uz šo aicinājumu, Rātslaukumā pulcējušies ap 200 cilvēku, bet vairākas personas tika aizturētas.

Kā vēstīts, Valsts drošības dienests (VDD) sniedza Rīgas domei negatīvu atzinumu par LKS iecerēto mītiņu piektdien Rātslaukumā.

Iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP) norādījusi, ka VDD priekšnieks Normunds Mežviets viņu informējis, ka sniegs Rīgas domei negatīvu atzinumu par potenciālo LKS pasākumu, tāpēc ministre aicinot Rīgas domes izpilddirektoru sekot kompetento iestāžu vērtējumam.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās