foto: LETA
Turpina nest ziedus uz jau tukšu laukumu pie pieminekļa Uzvaras parkā
Neskatoties uz to, ka pašvaldība aizvākusi 9. maijā iedzīvotāju atnestos ziedus, 10. maija rītā pie pieminekļa Pārdaugavā turpinās ziedu nolikšana.
Sabiedrība
2022. gada 10. maijs, 11:30

Turpina nest ziedus uz jau tukšu laukumu pie pieminekļa Uzvaras parkā

Jauns.lv / LETA

Otrdien cilvēki turpina nest ziedus uz laukumu pie pieminekļa Uzvaras parkā, kas no rīta jau atbrīvots no pirmdien sanestajiem ziediem.

Neskatoties uz to, ka pašvaldība šorīt jau bija aizvākusi pirmdien iedzīvotāju atnestos ziedus, otrdienas rītā pie pieminekļa neliels cilvēku skaits turpināja nest puķes.

Tāpat šorīt pie pieminekļa bija ieradušies kāds vīrietis un sieviete ar Ukrainas atbalsta krekliem. Bet kāda sieviete ar bērnu ratiņiem ziedu nolicējiem teica, lai nopērk vienvirziena biļeti uz Krieviju. Starp ziedu nolicējiem un minētajiem trīs cilvēkiem norisinājās pāris minūšu ilga sabļaustīšanās, tomēr plašāks konflikts izpalika.

Valsts policijā skaidroja, ka šorīt būtiski incidenti pie pieminekļa nav novēroti.

Ziedu novākšana no pieminekļa pakājes izsaukusi asu reakciju sociālajos tīklos, turklāt ir gan šādas rīcības atbalstītāji, gan pretinieki.

Tostarp "Saskaņas" līderis, Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs paziņojumā presei asi kritizē uzdevuma došanu traktora vadītājam "nošķūrēt" pie pieminekļa saliktos ziedus un personu, kas devusi rīkojumu ziedu klājienu novākt, sauc par nelieti un provokatoru.

"Kāpēc jūs gribat izraisīt naidu? Vai jūs apzināties, ka ne jau tikai ziedus jūs samalāt, bet arī trauslo savstarpējās uzticēšanās tiltu, ko pašreizējos apstākļos vajadzētu visiem spēkiem stiprināt?" paziņojumā vaicā Saeimas opozīcijas deputāts.

Ar ziediem tikai līdz galdiņam – tā šogad Rīgā aizritēja “uzvaras” diena

Iepriekšējos gados 9. maijā Uzvaras parka teritoriju no visām pusēm piepildīja ļaudis, kuri ar ziediem ieradās, lai pieminētu kritušos PSRS ...

gallery icon
176

Kā ziņots, Latvijā policija līdz pirmdienas vakaram saistībā ar 9.maiju kopumā aizturējusi 13 personas un sākusi 28 administratīvā pārkāpuma procesus, informēja Valsts policijā.

Jau ziņots, ka koalīcija vienojusies par atbalstu likumprojektam, ar kuru paredzēts atcelt juridiskos šķēršļus Pārdaugavā, Uzvaras parkā, esošā pieminekļa nojaukšanai.