Pie Brīvības pieminekļa protestē pret Civilās savienības likumu

gallery icon
15
Sabiedrība
2022. gada 12. aprīlis, 20:16

FOTO: pie Brīvības pieminekļa protestē pret Civilās savienības likumu

Jauns.lv / LETA

Otrdienas vakarā Rīgā ap 250 cilvēku bija pulcējušies pie Brīvības pieminekļa, protestējot pret Civilās savienības likuma pieņemšanu un "atbalstot ģimenes vērtības".

Akcijā pulcējušies dažādu paaudžu cilvēki, rokās turot plakātus ar uzrakstiem "Tētis-vīrietis. Mamma- sieviete. Ģimene", "Saki nē eksperimentiem ar bērniem" un citiem.

Sanākušos uzrunāja protesta organizatori un viņu domubiedri, tostarp vairāki Aināra Šlesera politiskie domubiedri, pašreizējā Saeimas deputāte un bijusī labklājības ministre Ramona Petraviča, parlamentārietis Māris Možvillo (PCL), mācītājs Ainars Baštiks un citi. Šlesers notiekošo filmēja ar videokameru un vēlāk arī pats teica runu.

Starp protesta dalībniekiem bija daži, kuri pauda savu attieksmi par jautājumiem, kas saistīti ar Covid-19 pandēmiju.

Pasākumu uzraudzīja pāris policijas ekipāžas, taču nekādi konflikti un asas viedokļi sadursmes neizcēlās, akcija noritēja mierīgi.

Kā iepriekš informēja pasākuma rīkotāji, akcijas mērķis ir "atbalstīt ģimenes vērtības" un protestēt pret Civilās savienības likuma pieņemšanu, kas "izmainīs laulību nozīmi, faktiski legalizēs viendzimuma laulības un sekojoši tālāk varam gaidīt adopcijas tiesības viendzimuma pāriem, bērnu dzimumu maiņu bez vecāku ziņas, ka arī tas veicinās mūsu tautas morālo pagrimumu un depopulāciju".

Pasākuma oficiālais organizators ir mācītājs Mārcis Jencītis.

Rīgas domē skaidroja, ka sapulce pieteikta likumā noteiktajā kārtībā, pašvaldības rīcība nav informācija, kas liktu veikt kādas ierobežojošas darbības.

Jau ziņots, ka Saeima 31.martā konceptuāli atbalstīja Tieslietu ministrijas (TM) sagatavoto Civilās savienības likumprojektu, kas paredz ieviest jaunu veidu divu pilngadīgu personu kopdzīves juridiskai reģistrēšanai, tostarp pavērs iespējas reģistrēt viendzimuma pāru attiecības.

Likumprojekts Saeimai vēl jāskata otrajā un trešajā lasījumā.