2022. gada 7. aprīļa Saeimas sēdē - Ukrainas parlamenta spīkera Ruslana Stefančuka uzruna

Ukrainas parlamenta – Verhovna Radas – priekšsēdētājs Ruslans Stefančuks ceturtdien, 7.aprīlī, attālināti uzrunājot Saeimu, pateicās Latvijai par nozīmīgo atbalstu Ukrainai ...

gallery icon
Politika
2022. gada 7. aprīlis, 12:16

FOTO: Saeimu uzrunājis Ukrainas parlamenta spīkers Ruslans Stefančuks

Jauns.lv

Ukrainas parlamenta – Verhovna Radas – priekšsēdētājs Ruslans Stefančuks ceturtdien, 7.aprīlī, attālināti uzrunājot Saeimu, pateicās Latvijai par nozīmīgo atbalstu Ukrainai šajā briesmīgajā brīdī – Krievijas karā pret Ukrainu.

Pirms Verhovna Radas spīkera uzrunas Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece parlamentāriešiem uzsvēra, ka Ukrainas parlaments arī kara laika apstākļos strādā un sanāk uz parlamenta sēdēm, lai pieņemtu nepieciešamos lēmumus un likumu grozījumus.

Saeimas priekšsēdētāja izteica Ukrainas parlamentam visdziļāko apbrīnu.

Stefančuks pauda atzinību Latvijai par pieņemtajiem lēmumiem saistībā ar Krievijas agresijas simbolikas aizliegšanu, kā arī atbalstu Krievijas saukšanai pie atbildības starptautiskajās institūcijās.

Tāpat Verhovna Radas spīkers augstu novērtēja Latvijas solidaritātes soļus Ukrainas atbalstam – atbalstu Eiropas Savienības kandidātvalsts statusa piešķiršanai, atbalstu bezlidojumu zonas noteikšanai virs Ukrainas, kā arī ielas pārdēvēšanu, kurā atrodas Krievijas vēstniecība.

Ar nosodošiem saukļiem pret karu Krievijas vēstniecības apkārtni ieskauj plakātu jūra

gallery icon

Stefančuks pauda pateicību par ieroču, munīcijas un citu svarīgu kravu piegādi Ukrainai. Katra šāda piegāde nozīmē ne tikai to, ka spējam labāk pretoties Krievijas agresijai, bet arī to, ka Ukrainā tiek glābtas dzīvības, uzsvēra Ukrainas parlamenta priekšsēdētājs.

Stefančuks atzinīgi vērtēja arī Latvijas centienus sankciju pastiprināšanā pret Krievijas Federāciju. Tas nozīmē, ka Krievijai būs mazākas iespējas veikt agresīvus soļus pret citām valstīm. Šīm sankcijām ir jābūt vēl skarbākām, vēl stingrākām, kamēr mērķi nav sasniegti, sacīja Verhovna Radas spīkers.

Koncerts Ukrainas ģimeņu ar bērniem atbalstam "Palīdzi celties!"

Atbalsta koncertā ukraiņu bēgļu ģimenēm ar bērniem "Palīdzi celties!" bija paredzēts brīvdabā Mežaparka Lielajā estrādē, taču stiprā vēja dēļ tas ...

gallery icon

Ukrainas parlamenta priekšsēdētājs pateicās Latvijas sabiedrībai par sniegto humāno palīdzību un paveikto bēgļu uzņemšanā. Tikai kopā mēs varam uzveikt ienaidnieku. Mēs esam kopā, mēs esam solidāri. Patiesība ir mūsu pusē. Slava Ukrainai, slava Latvijai, runas noslēgumā sacīja Stefančuks.

Saeimā klusuma brīdis

Saeimas deputāti šodien sēdē ar klusuma brīdi pieminēja Krievijas sāktajā karā Ukrainā bojāgājušos iedzīvotājus.

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) sēdes sākumā atzīmēja, ka rit Ukrainas neatkarības kara pret Krievijas agresiju 43.diena.

Ināra Mūrniece 2022. gada 24. martā apmeklē Kijivu

Latvijas Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA), Lietuvas Seima spīkere Viktorija Čmilīte-Nilsena un Igaunijas Rīgikogu spīkers Jiri Ratass ceturtdien apmeklējuši Kijivu ...

gallery icon

"Ukrainas bruņotie spēki ir padzinuši okupantus no Kijivas priekšpilsētām. Ukrainas atbrīvotajās teritorijās ir atklājušies sirdi plosoši skati - zvēriski nogalināti, izvaroti bērni un sievietes, bezjēdzīgas mierīgo iedzīvotāju slepkavības," sacīja Mūrniece, aicinot godināt bojāgājušo Ukrainas iedzīvotāju piemiņu ar klusuma brīdi.