Protests pie Saeimas pret jauno Civilās savienības likumprojektu

Ceturtdien, 31. martā, netālu no Saeimas ap 70 cilvēku protestēja pret Civilās savienības likumprojektu, par kura skatīšanas sākšanu ceturtdien lemj ...

gallery icon
Sabiedrība
2022. gada 31. marts, 10:02

FOTO: cilvēki pie Saeimas protestē pret jauno Civilās savienības likumprojektu

Jauns.lv

Šorīt netālu no Saeimas ap 70 cilvēku protestē pret Civilās savienības likumprojektu, par kura skatīšanas sākšanu šodien lemj parlaments.

"Latvijas Vīru biedrības" rīkotajā piketā arī tika teikta uzruna un vairāki klātesošie ieradušies ar dažādiem plakātiem, kuri vēsta "Kāds ir mūsu valsts ilgtermiņš?", "Šeit es stāvu jo citādi nevaru", "Ļaujiet tautai lemt par to, kas ir ģimene" un tamlīdzīgi.

Pie pasākuma dalībniekiem bija iznākusi deputāte Ramona Petraviča, kura ir pret šāda likumprojekta virzību.

Pasākumu uzrauga vairāki policisti.

Piketa organizators “Latvijas Vīru biedrības” vadītājs Andars Ignacs skaidro, ka protesta galvenais mērķis ir paust skaidru nostāju, ka CSL mūsu valstī paredz legalizēt viendzimuma partnerattiecības.

“Mēs aicinām Saeimas deputātus balsot pret šo likumprojektu, jo tas neatbilst Latvijas tautas pamatvērtībām. CSL nav mierinājums liberāli domājošajiem, tas ir Trojas zirgs un Pandoras lādes pavēršana, un, ņemot vērā citu valstu pieredzi un vēsturi, tas agrāk vai vēlāk novedīs pie viendzimuma laulībām, bērnu adopcijas un ģimenes jēdziena sagrozīšanas. Tāpēc ir plānots šis pikets, kad ceturtdienas rītā notiks debates un balsojums par CSL Saeimā,” informē Andars Ignacs.

“Uzskatām, ka tik nozīmīgs jautājums kā ģimenes jēdziens, ar to saistītās valsts pamatvērtības un ietekme uz demogrāfiju ir jāizlemj tautas nobalsošanā, tāpēc šobrīd tiek vākti paraksti, lai ierosinātu tautas nobalsošanu par ģimenes jēdziena nostiprināšanu Latvijas Republikas Satversmes 110.pantā,” tā Andars Ignacs. 

Tieslietu ministrijas (TM) sagatavotais Civilās savienības likumprojekts paredz ieviest jaunu veidu divu pilngadīgu personu kopdzīves juridiskai reģistrēšanai, tostarp pavērs iespējas reģistrēt viendzimuma pāru attiecības.

Likumprojektu TM sagatavojusi, reaģējot uz Satversmes tiesas 2020.gada spriedumu bērna dzimšanas atvaļinājumu lietā, ar kuru tiesa atzina, ka Satversme uzliek likumdevējam pienākumu nodrošināt viendzimuma ģimeņu juridisko aizsardzību, tostarp arī pienākumu nodrošināt iespēju juridiski nostiprināt savas attiecības un tikt valsts atzītām par ģimeni.