Policija meklē minionu, karošu un nagu knaiblīšu īpašniekus. Lietiņas no likumsargu atrasto mantu plauktiem. FOTO
Vērā ņemama liecība par latviešu mūzikas festivālu kultūru – Valsts policijas mājaslapas sadaļā „Atrastās lietas” atsevišķi izdalīta arī apakšsadaļa „Positivus atrastās mantas”.
112
2016. gada 9. decembris, 06:39

Policija meklē minionu, karošu un nagu knaiblīšu īpašniekus. Lietiņas no likumsargu atrasto mantu plauktiem. FOTO

Jauns.lv

Valsts policijas tīmekļa vietnē starp aktualitātēm, darba atskaitēm un noziegumu aprakstiem atrodama arī sadaļa „Atrastās lietas”. Tajā starp tipiskām nozaudētām vērtslietām un personīgajām mantām ir arī tādas, kuru nonākšana policijā varētu samulsināt.

Nagu knaiblītes

Mazais manikīra piederums atrasts un policijā nonācis no Ogres. Rīka praktiskā nozīme ikdienā ir nenoliedzama, un tas, kurš nozaudējis, iespējams, izmisīgi meklē.

Miniona rotaļu figūriņa

Bērnu animācijas filmas „Minioni” galvenā varoņa rotaļu figūriņa, kas arī nozaudēta Ogrē, gaida savu īpašnieku Brīvības ielā 6, Ogrē.

Mīklu grāmatiņas „Sudoku pasaule” krievu valodā

Mīklas, kas palikušas neatminētas. Ogres iecirknī pagaidām tiek uzglabātas divas identiskas Sudoku mīklu grāmatiņas krievu valodā.

Kanalizācijas akas vāks

Kaut kas, ko, iespējams, varētu būt nozaudējusi pašvaldība – mazā notekūdeņu kanalizācijas lūka, kas uzieta Jelgavā un patlaban atrodas policijas iecirknī.

Galda piederumu komplekts

Pēc skata nelietots galda piederumu komplekts, kurš, kā ziņo policija, nozaudēts Jelgavā. 

Šķiltavu kolekcija un kabatas lukturītis

Iespējams, daļa no kāda praktiska saimnieka darbarīku skapīša, kas atrasta Ogrē, patlaban īpašnieka zināšanai, izlikta policijas iecirknī. 

Mērces trauciņš no metāla

Varbūt tavs? Vai sievasmātes?

Miniatūras stikla figūriņas

Jeb „ziloņi bez krāsas”, kā raksta Valsts policija. Mazās figūriņas nozaudētas Rīgā.

„Armani” bikšu josta

Nozaudēta bikšu josta. Portālam Kasjauns.lv modes jomas eksperti tās ās autentiskumu nespēja apstiprināt, taču speciāliste pauda, ka aksesuārs izskatās gana simpātisks un kvalitatīvs.

Krāsaina festivāla jaka

No sērijas „pazaudēts festivālā”. Šīs praķītis savulaik uziets pēc festivāla „Saldus Saule” Kalnsētas parkā Saldū un arī gaida uzrodamies īpašnieku.

Melnas sieviešu kurpes

Arīdzan šis atradums nāk no  Saldus Kalnsētas parka. Iespējams, pēc uzdzīves mūzikas festivālā „Saldus Saule” kāda dāma palikusi bez apaviem.

Nozaudētos niekus policijā iesniedz atradēji

Kā skaidro Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Gita Gžibovska, cilvēku atrastās mantas bieži vien tiek nogādātas policijā: „Jāatzīst, ka mantu pazušanas problēma aktualizējas dažādu festivālu laikā, jo cilvēki tur mēdz aizmirst savus telefonus, rotaslietas, apģērbu un visdažādākās citas personīgās lietas”.

Policijas pārstāve aicina iedzīvotājus, kuri kaut ko nozaudējuši, regulāri ielūkoties šajā Valsts policijas mājaslapas sadaļā. Cita starpā tur apskatāmas arī tādas mantas, kas ir atsavinātas no aizturētajiem un kuras policisti paņēmuši, jo bijušas pamatotas aizdomas, ka tās ir zagtas.

Kasjauns.lv/Foto: Valsts policijas arhīvs