Pēdējā gaitā pavada šefpavāru Mārtiņu Rītiņu

Sestdien, 19. februārī, Baltezera baznīcā pēdējā gaitā tika pavadīts šefpavārs Mārtiņš Rītiņš. 11. februārī tika saņemta sēru vēsts par viņa ...

gallery icon
157
Sabiedrība
2022. gada 19. februāris, 16:45

FOTO: pēdējā gaitā pavadīts šefpavārs Mārtiņš Rītiņš

Jauns.lv

Sestdien, 19. februārī, Baltezera baznīcā pēdējā gaitā tika pavadīts šefpavārs Mārtiņš Rītiņš, kurš devās viņsaulē 72 gadu vecumā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

11. februārī Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcā izbeigtas pazīstamā šefpavāra Mārtiņa Rītiņa šīs dzīves gaitas, kas pēdējos mēnešos pavadītas cīņā ar slimību.

Mārtiņš slimnīcā tika nogādāts dažas dienas pēc Ziemassvētkiem. “23. decembrī Mārtiņš sajuta temperatūru. Pirms tam mums visiem bija sarunāts, ka Ziemassvētkus svinēsim kopā.  Protams, par vakariņām rūpētos neviens cits kā pats Mārtiņš. Viņš būtu bijis galvenais šefs,” nerealizētajos plānos iepriekš ar žurnālu "Kas Jauns" dalījās Mārtiņa brālis Jānis Rītiņš.

Ciemos pie Mārtiņa Rītiņa

Ciemos pie šefpavāra Mārtiņa Rītiņa 2021. gada oktobrī.

gallery icon
22

“Tad Mārtiņš paziņoja, ka svētku vakariņas būs jāatliek, jo viņam esot temperatūra. Ziemassvētku vakariņas tika atceltas, viņš vairākas dienas pavadīja savā Rīgas centra dzīvoklī. Covid-19 tests aizdomas apliecināja – tas bija pozitīvs,” stāstīja Jānis.

Mārtiņu uzraudzījusi krustmeita Renāte, topošā mediķe. Sajutusi, ka veselības stāvoklis neuzlabojas, bet gan pasliktinās, viņa Mārtiņu pati aizvedusi uz slimnīcu. No slimnīcas ar brāļiem Rītiņš bieži komunicējis video zvanos. “Mēs viņam sacījām daudz labu vārdu. Lai cīnās, lai nekad nepadodas. Tad kādu dienu ārsti piezvanīja, lai braucam aprunāties pie Mārtiņa, jo stāvoklis esot kritisks un iespējams, ka tā var būt pēdējā tikšanās...” tā Jānis.

Grāmatas "De Profundis. Mārtiņš Rītiņš" prezentācija

gallery icon
100

Pērn rudenī, kad "Kas Jauns" ciemojās pie Rītiņa Rīgas centra dzīvoklī, neilgi pēc savas 72. jubilejas Mārtiņš stāstīja, ka vēlas sagaidīt viņa ģimenes draudzenes, filoloģijas zinātņu doktores Lindas Apses rakstīto grāmatu "De Profundis. Mārtiņš Rītiņš" iznākšanu, kurā atklājis savas dzīves visdziļākos noslēpumus un līdz šim noklusētas patiesības. Pēc grāmatas klajā nākšanas viņš vēloties kārtīgi atpūsties.

Mārtiņa Rītiņa stila evolūcija

Populārā šefpavāra Mārtiņa Rītiņa stila evolūcija gadu gaitā.

gallery icon
19

Jauns.lv izsaka visdziļāko līdzjūtību Mārtiņa Rītiņa tuviniekiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās