foto: LETA
Amatā pazeminātais Henkuzens atstājis darbu Veselības inspekcijā
Svens Henkuzens.
Sabiedrība
2022. gada 9. februāris, 18:06

Amatā pazeminātais Henkuzens atstājis darbu Veselības inspekcijā

Jauns.lv / LETA

Par kļūdainu rīcību vakcīnu iepirkumā amatā pazeminātais bijušais Zāļu valsts aģentūras (ZVA) direktors Svens Henkuzens pagājušā gada decembrī atstājis Veselības inspekcijas (VI) vadītājas vietnieka amatu, apstiprināja VI sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Ermansone.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā vēstīts, pērn maijā ar valdības lēmumu ZVA direktoram Henkuzenam piemēroja disciplinārsodu, uz trīs gadiem pazeminot par VI vadītājas vietnieku.

Henkuzens saskaņā ar Darba likumu mēnesi iepriekš bija informējis Veselības ministriju par lūgumu atļaut doties bērna kopšanas atvaļinājumā no 2022.gada 6.maija līdz 2022.gada 5.maijam.

Taču, kā norādīja Ermansone, Henkuzens VI vadītājas vietnieka amatu ieņēmis kopš pagājušā gada jūnija līdz 16.decembrim, kā to apliecina arī valsts amatpersonas deklarācija, beidzot pildīt amata pienākumus.

Deklarācija liecina, ka pērn VI viņš nopelnījis 9630,8 eiro, savukārt ZVA atalgojumā izmaksājusi 12 053,58 eiro. Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra viņam pabalstos izmaksājusi 3546,06 eiro, Jūrmalas Labklājības pārvalde - 500 eiro. Ienākumos no saimnieciskās darbības - dzīvokļa izīrēšanas - viņš ieguvis 4240 eiro. AS "SEB banka" procentos izmaksājusi 5,59 eiro.

Tuvākajā laikā VI rīkos konkursu uz vadītāja vietnieka amatu.

Kā vēstīts, Henkuzens pērn norādīja, ka viņš konceptuāli nepiekrīt disciplinārsodam un aizstāvēšot savas tiesības "tālākās instancēs".

Henkuzena skatījumā, disciplinārlietas izmeklēšanas komisija apstiprinājusi viņa iepriekš pausto, proti, ka par Covid-19 vakcīnu iepirkumiem atbildība nav bijusi uzdota nedz ZVA direktoram, nedz Vakcinācijas darba grupai.

Komisija secinājusi, ka visa nepieciešamā informācija ir bijusi Veselības ministrijas (VM) un Nacionālā veselības dienesta (NVD) rīcībā. Attiecīgi varot secināt, ka VM un NVD bija iespēja šo informāciju sagatavot un iesniegt Ministru kabinetā, domā Henkuzens.

Henkuzens, lūdzot "ievērot ģimenes lietu privātumu", norādīja, ka bērna kopšanas atvaļinājumu izmantos "tik ilgi, cik ģimenei būs nepieciešams".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās