Sabiedrība
2022. gada 7. februāris, 14:16

VIDEO: pie Ministru kabineta svilpj un taurē – norit protests pret Covid-19 ierobežojumiem

Jauns.lv

Šobrīd pie Ministru kabineta Rīgā norit protesta akcija, kuras dalībnieki pieprasa valdībai nekavējoties atcelt saistībā ar Covid-19 izplatību spēkā esošos ierobežojumus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Akcija sākās ap pulksten 12.00, kad aptuveni 150-200 cilvēki sapulcējās Brīvības bulvāra liepu alejā.

Sanākušajiem līdzi bija plakāti, svilpes, taures, kā arī pārnēsājama, mehāniska, ar roku darbināma sirēna.

Iepretim valdības mājai sanākušie bez apstājas svilpj, taurē, izkliedz pa kādam sauklim un nemitīgi, maiņās uztura sirēnas skaņu, griežot vecmodīgo aparātu.

Pie Ministru kabineta ar sirēnām protestē pret Covid-19 ierobežojumiem

Šobrīd pie Ministru kabineta Rīgā norit protesta akcija, kuras dalībnieki pieprasa valdībai nekavējoties atcelt saistībā ar Covid-19 izplatību spēkā esošos ...

gallery icon
191

Daļa akcijas dalībnieku tikmēr apkārt Ministru kabinetam, Tieslietu ministrijai un Augstākajai tiesai pārvietojas ar automašīnām, kuras aprīkotas ar plakātiem un karodziņiem.

Arī automašīnu vadītāji vairo troksni Rīgas centrā, lietojot skaņas signālus.

Notiekošo vēro vairāki desmiti Valsts policijas (VP) darbinieku, pieskatot, lai akcijas dalībnieki nekāpj uz brauktuves un cenšoties nodrošināt satiksmes plūsmu.

Jauns.lv novēroja, ka automašīnas, kuras turpina riņķot ap valdības māju, krustojumos bremzē satiksmi, tostarp arī sabiedrisko transportu, liekot transportlīdzekļiem apstāties uz gājēju pārejām, kad gājējiem deg zaļais signāls.

Iedvesmojas no Kanādas “brīvības konvoja”

Kā zināms, šīs akcijas dalībnieki ņēmuši piemēru no Kanādas Covid-19 aktīvistiem – tālbraucējiem, kuri ar kravas automašīnām devās protesta braucienā un ieradās valsts galvaspilsētā Otavā, bloķējot satiksmi vairākas dienas.

Kanādā protestē kravas auto šoferi

Kanādā šobrīd visspilgtāk iebildumi pret Covid-19 ierobežojumiem un nepieciešamību vakcinēties vērojami uz šosejām - kravas autopārvadātāji sarīkojuši protestu, ko paši ...

gallery icon
18

Arī šo protestu iemesls ir vakcinācijas prasība un Covid-19 izplatības rezultātā ieviestie ierobežojumi.

Atskaitot atsevišķus incidentus, Kanādas protesta akcija norit bez starpgadījumiem.

Šodienas protests Rīgā arīdzan aizritējis miermīlīgi.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Sagaidāms, ka ap pulksten 17.00 līdzīgas aktivitātes varētu notikt pie Rīgas pils, kur, iedvesmojoties no kanādiešu konvoja, līdzīgu protestu rīko citi vietējie aktīvisti.