foto: LETA
Liepājā tikai naktī ieradies vilciens, kas iestrēga starp Saldu un Skrundu; notikušo plašāk komentē AS "Pasažieru vilciens"
Sabiedrība
2022. gada 5. februāris, 13:05

Liepājā tikai naktī ieradies vilciens, kas iestrēga starp Saldu un Skrundu; notikušo plašāk komentē AS "Pasažieru vilciens"

Jauns.lv

Pasažieru vilciens, kas piektdien pulksten 18.25 no Rīgas devās uz Liepāju, bet iestrēga starp Saldu un Skrundu, gala stacijā ieradās pulksten 1.10 naktī, portālam Jauns.lv apliecināja AS "Pasažieru vilciens" Korporatīvo attiecību daļas vadītājs Egils Krutovs.

Kā norādīja Krutovs, vilciens apstājies pusceļā "dzinēja vadības bloka tehnisko kļūdu dēļ". Vilciena vadības bloks sabojājies pieturvietā "Airītes". Kamēr vilciens atradies pieturā, organizēta rezerves lokomotīve. 

Pieturvietā aptuveni seši līdz astoņi cilvēki esot izkāpuši, lai dotos prom ar transportu, kas viņiem bija atbraucis pakaļ, pauda Krutovs. 

Gaisa temperatūra vilcienā esot bijusi normas robežās. "Beigās zemākā temperatūra bija padsmit grādi. Minimālai temperatūrai jābūt 16, varbūt bija drusku zemāk," sacīja AS "Pasažieru vilciens" pārstāvis.

Parasti gadījumos, kad bojājumu nav iespējams novērst, vai tas prasa pārāk ilgu laiku, AS "Pasažieru vilciens" organizējot autobusus vai cita veida transportu, lai nogādātu pasažierus galamērķī, sacīja Krutovs.

Kā norādīja Krutovs, pasažieri esot bijuši saprotoši, mierīgi un nekādi pārpratumi vai panika neesot novērota.

Lai gan sākotnēji vilciena vadības bloks remontēts turpat uz vietas, beigās tomēr izsaukta lokomotīve no Liepājas.

Jauns.lv piektdienas vakarā jau vēstīja, ka AS "Pasažieru vilciens" (PV) sociālajos tīklos sniedzis informāciju par vilciena Rīga - Liepāja kavēšanos.

Vilciens Nr. 723, kas no Rīgas izbraucis plkst. 18.25, tehnisku iemeslu dēļ kavējās aptuveni 205 minūtes. Liepājā tam vajadzēja pienākt plkst. 21.42.

PV atvainojās par neērtībām un norādīja, ka vilcienam tiek organizēta papildu palīdzība.

Iepriekš uzņēmumā norādīja, ka vilciens stāv starp Saldu un Skrundu. 

Vilciens Rīga-Liepāja kursē divas reizes nedēļā. Ierasti ceļš no Rīgas līdz Liepājai vilcienā ilgst 3 stundas un 17 minūtes.