Rīgā notiks vērienīgas Līgo svinības kopā ar Maestro Raimondu Paulu
Līgosim krastmalā! Ielūdz Raimonds Pauls.
Runā Rīga
2015. gada 20. jūnijs, 19:30

Rīgā notiks vērienīgas Līgo svinības kopā ar Maestro Raimondu Paulu

Jauns.lv

23. jūnija vakarā rīdzinieki, pilsētas viesi un ārvalstu tūristi laipni aicināti uz vērienīgām Līgo nakts svinībām „Līgosim krastmalā! Ielūdz Raimonds Pauls”, kurās apmeklētājiem par prieku Maestro Raimonds Pauls kopā ar režisori Svetlanu Rudzīti ir radījuši īpaši krāšņu lieluzvedumu ar Latvijas labāko koru priekšnesumu, veltījumu humoristam Edgaram Liepiņam, ar komponista jauno dziesmu programmu „Šodien vai nekad”, kā arī Maestro radīto teātra dziesmu popūriju. Līdz pat rītausmai 11. novembra krastmalā ikviens gaidīts arī vienā no lielākajām Līgo nakts zaļumballēm. Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Līgo svētku uzvedumā piedalīsies kori, solisti – Aija Andrejeva, Ieva Sutugova, Agnese Rakovska, Ilona Bagele Zigfrīds Muktupāvels, Daumants Kalniņš, Mārtiņš Ruskis, Ralfs Eilands, Lana Švilpe, dziedošie aktieri – Artis Robežnieks, Gints Grāvelis, Mārtiņš Brūveris, Gints Andžāns, Ieva Segliņa, Agnese Cīrule, Signe Ruicēna, kā arī Tautas deju ansambļa „Rotaļa” dejotāji un jaunieši no Ventspils popstudijas „Jūras akmentiņi”. Pasākuma noslēgumā, protams, zaļumballe kopā ar brāļiem Auzāniem un Slaveno Jersikas orķestri, kā arī Gunta Skrastiņa grupu „No ½ vārda” un dejas līdz pat pirmajiem saules stariem. Pasākumu vadīs Valters Krauze, Dainis Grūbe un Guntis Skrastiņš.

Vērienīgo lieluzvedumu veidojusi sabiedrībā zināmu un populāru savas jomas profesionāļu komanda: pasākuma režisore Svetlana Rudzīte, muzikālais virsvadītājs Raimonds Pauls, muzikālie vadītāji Juris Vaivods un Ints Teterovskis, horeogrāfs Gints Baumanis. Lieluzveduma tērpu mākslinieks ir Dāvids, bet scenogrāfiju veido Maija Jansone, savukārt pasākuma mākslinieciskais producents ir SIA „Ideju Institūts”.

Svinību laikā krastmalā, „Mielasta sētā” līgotāji varēs iegādāties tradicionālos svētku ēdienus un dzērienus, kā arī baudīt līdzpaņemto cienastu. Līgo vakarā krastmalas teritorija, sākot no Akmens līdz Vanšu tiltam, tiks bagātīgi pušķota ar meijām, jāņuzālēm un labiekārtota ar galdiem, soliem, lieliem un maziem ugunskuriem.

Rūpējoties par pasākuma drošu norisi, pie ieejām pasākuma norises vietā apsardze veiks pārbaudes, pasākuma teritorijā stikla taru un bīstamus priekšmetus ienest būs liegts.

Lai uz Rīgā rīkotajiem Līgo pasākumiem varētu nokļūt ikviens, 23. un 24. jūnijā sabiedriskais transports Rīgā kursēs bez maksas.

Pasākumu „Līgosim krastmalā! Ielūdz Raimonds Pauls” rīko Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Publicitātes foto