foto: Jab.lv
Jūrmalnieki cīnās pret pastaigu vietas privatizāciju
Biedrība apgalvo, ka politiķi ir veikuši izmaiņas Meža likumā, kas ļauj privatizēt milzīgo kāpu meža gabalu jūras krastā.
Sabiedrība
2022. gada 11. janvāris, 06:29

Jūrmalnieki cīnās pret pastaigu vietas privatizāciju

Jauns.lv

Viena no jūrmalnieku iecienītajām pastaigu vietām Jaundubultu kāpās starp Ogres un Amulas ielām (Jaundubulti 1402, kadastra Nr. 13000111402) nākotnē var kļūt iedzīvotājiem nepieejama, apgalvo Jūrmalas aizsardzības biedrība (JAB).

“Ja neatbalsti tās privatizāciju un aicini pašvaldību pārņemt to bez atlīdzības savā īpašumā, tad paraksties portālā Manabalss.lv par mūsu iniciatīvu “36 000 kvadrātmetru meža Jaundubultu kāpās jāpatur iedzīvotāju pastaigām”,” teikts JAB uzsaukumā.

Biedrība apgalvo, ka politiķi ir veikuši izmaiņas Meža likumā, kas ļauj privatizēt milzīgo kāpu meža gabalu jūras krastā.

Vienīgais privatizētājs esot SIA “EM Investments”, kurš “dīvainā kārtā par 0,5 miljoniem eiro iegādājies pabrukušu nojumi šajā zemesgabalā”, teikts JAB paziņojumā.

“Nav šaubu, ka nākotnē zemesgabals var tikt apbūvēts, jo domes deputāti līdzīgu vēlmi pašā jūras krastā apmierināja bijušajam “Parex” bankas līdzīpašniekam blakus tā villai Bulduros 4. līnijā 1A. 

2021. gada 16. decembra Jūrmalas domes sēdē tās priekšsēdētājs Gatis Truksnis atteicās lūgt valsti nodot šo zemesgabalu pašvaldības īpašumā, jo to nepieļaujot Aizsargjoslu likums, un viņš neesot saņēmis nevienu iedzīvotāju iesniegumu. Pretēji apgalvotajam likums atļauj nodot zemesgabalu pašvaldībai autonomo funkciju īstenošanai un mēs esam panākuši, ka valsts Publisko aktīvu pārvaldītāja “Possessor” personā to ir piedāvājis Jūrmalas domei. Par to plānots lemt Jūrmalas domes 27. janvāra sēdē. Pašvaldība jau iepriekš ir pārņēmusi no valsts daudzus zemesgabalus krastu kāpu aizsargjoslā.

Ja tiks pārņemts arī šis, tad to varēs lietot tikai pašvaldības funkcijai – “parku un zaļo zonu ierīkošanai un uzturēšanai”. Tas, iespējams, izskaidro dīvaino domes deputātu nevēlēšanos pārņemt pašvaldības īpašumā zemesgabalu, kurš jau reāli tiek izmantots kā zaļā zona iedzīvotāju vajadzībām,” teikts JAB paziņojumā.