foto: LETA
2,1 miljona eiro kukulis piedāvāts "Par/Progresīvie" frakcijas vadītājam Kossovičam
Mārtiņš Kossovičs
Politika
2021. gada 15. decembris, 16:07

2,1 miljona eiro kukulis piedāvāts "Par/Progresīvie" frakcijas vadītājam Kossovičam

Jauns.lv / LETA

Kukulis 2,1 miljona eiro apmērā piedāvāts "Par/Progresīvie" frakcijas vadītājam Mārtiņam Kossovičam.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kukuļa piedāvāšanas faktu šodien medijiem apliecināja Kossovičs.

"Jā, man tika piedāvāts kukulis. Ja man vai jebkuram politiķiem piedāvā kukuli, tad ir tikai viena pareizā izvēle - uzreiz informēt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB), sadarboties ar KNAB un sniegt visu informāciju," uzsvēra Kossovičs.

Viņš atvainojās, ka nevar atklāt daudz informācijas par šo lietu, ļaujot to izmeklēt tiesībsargājošajām iestādēm.

Jau ziņots, ka KNAB rosinājis prokuratūrai uzrādīt apsūdzību kāda uzņēmuma vadītājam par 2,1 miljona eiro kukuļa piedāvāšanu Rīgas domes deputātam, informēja KNAB.

KNAB gūtie pierādījumi liecina, ka akciju sabiedrības valdes priekšsēdētājs piedāvāja Rīgas domes deputātam kukuli 2,1 miljonu eiro apmērā, lai viņa pārstāvētais uzņēmums uzvarētu koncesijas konkursā un pārņemtu daļu no pašvaldības namu apsaimniekošanas uzņēmuma "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) apsaimniekotajām mājām. Kukuļa piedāvājums izteikts šogad, taču konkrētu mēnesi birojā neatklāja.

Tāpat pirmstiesas izmeklēšanas laikā KNAB konstatēja, ka uzņēmējs norādīja amatpersonai, kādi būtu juridiskajai personai labvēlīgi koncesijas konkursa nolikuma nosacījumi.

KNAB apliecināja, ka uzņēmējam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Kossovičs uzsvēra, ka visu savu īso politisko mūžu viņš esot veltījis, lai veidotu politiku, kuru nevar nopirkt, un pie šī principa turēsies.

ŠĪ gada pavasarī ziņots, ka AS "Rīgas namu apsaimniekotājs" piedāvājis eksperimenta kārtā pārņemt atsevišķas RNP mājas. Uzņēmums bija noskatījis 60 mājas ar labiem uzkrājumiem.

Uz jautājumu, vai kukuli piedāvāja "Rīgas namu apsaimniekotāja" vadītājs, Kossovičs aicināja cienīt lūgumu, ko izteicis KNAB un Ģeneralprokuratūra. Viņš aicināja šos jautājumus uzdot tiesībsargājošajām iestādēm, jo tām esot zināmi visi lietas apstākļi.

Savukārt "Rīgas namu apsaimniekotāja" valdes priekšsēdētājs Igors Trubko noraidīja savu saistību ar minēto procesu. Viņš teica, ka neko par šo lietu nezina un viņa ienākumu deklarācijā var redzēt, ka viņam šādu līdzekļu neesot.

Kā preses konferencē teica Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP), viņa vadītā koalīcija ir definējusi, ka Rīgas domei būs nulles tolerance pret korupciju. Taču tas nedarbotos, ja nebūtu divas svarīgas lietas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Pirmkārt, tiem, kuri dod kukuli, ir jāzina, ka par to pienāksies sods, un viņiem ir jābaidās. Otrkārt, esot jābūt drosmīgiem cilvēkiem, kas ne tikai ir gatavi pateikt nē, bet kuri ir gatavi iet tālāk.

"Esmu ļoti priecīgs, ka starp mums ir šādi drosmīgi cilvēki," teica Staķis, uzsverot, ka šodien politikā ir uzstādīta jauna latiņa.