foto: Valsts policija
Brekti atbalstošā plakāta dedzināšana: aizturētas divas personas
112
2021. gada 15. decembris, 14:29

Brekti atbalstošā plakāta dedzināšana: aizturētas divas personas

Jauns.lv

Valsts policija informē, ka aizdomās par šī gada 3. oktobrī notikušo plakāta dedzināšanu pie Latvijas Mākslas akadēmijas ir aizturēti divi cilvēki.

Vienu no vīriešiem Valsts policija aizturējusi 1. novembrī. 1985. gadā dzimušais vīrietis iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā. Šobrīd personai piemērots statuss - persona, pret kuru uzsākts kriminālprocess.

Savukārt vakar, 14. decembrī, likumsargi aizturēja otru iespējamo vainīgo personu - 1990. gadā dzimušu vīrieti, kurš jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par miesas bojājumu nodarīšanu. Persona šobrīd atrodas īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Erotiski skandalozais Kristiana Brektes Džemmai Skulmei veltītais murālis

Pāris nedēļas pirms jaunā mācību gada sākuma tāpat kā vakcīnu jautājums sabiedrību divās karojošās nometnēs sadalīja Mākslas akadēmijas profesora Kristiana ...

gallery icon

Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185. panta otrās daļas, proti, par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu.  Par šāda nozieguma izdarīšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Valsts policija izsaka pateicību iedzīvotājiem par aktīvu iesaisti un ziņošanu.

Jau vēstīts, ka VP sākusi kriminālprocesu par plakāta sadedzināšanu pie LMA, kurā pausts atbalsts akadēmijas profesoram, māksliniekam Brektem.

LMA prorektore Antra Priede informējusi, ka plakāts, visticamāk, sadedzināts naktī uz 3. oktobri. Akadēmija vērsusies policijā, taču pagaidām neesot aizdomās turēto.

Kristiana Brektes personālizstādes "Arsenāls" atklāšana

Mākslinieka un scenogrāfa Kristiana Brektes personālizstādes „Arsenāls” atklāšana 2016.gada.1.decembrī.

gallery icon

Uz plakāta bija teksts "Kristians Brekte ir Latvijas Mākslas akadēmijas asociētais profesors" un mākslinieka darba "Lietuvēns" attēls.

Kristiana Brektes un Modra Svilāna izstāde "Solargrāfija"

"ISSP galerijā" šodien atklāta latviešu mākslinieku Kristiana Brektes un Modra Svilāna izstādi "Solargrāfija", kas ir radošu pētījumu un refleksiju telpas ...

gallery icon