Politiskās akcijas “Rododendrs” dalībnieki un likumsargu gatavība

gallery icon
Sabiedrība
2021. gada 13. decembris, 19:26

Policija vērtē, vai Gobzema mītiņa laikā uzbrukts policistam

Jauns.lv

Valsts policija fiksējusi, ka opozīcijas politiķa Alda Gobzema (LuK) rīkotajā nesankcionētajā protesta akcijā "Rododendrs", kas norit pie Rīgas pils, organizēts mēģinājums būvēt skatuvi, taču tas tika novērsts. Tāpat tiek vērtētas personu grupas darbības saistībā ar pirmšķietamu uzbrukumu policijas amatpersonai, informē policijā.

Šobrīd notiek apstākļu skaidrošana un pierādījumu apzināšana un izvērtēšana.

Tāpat viens no kārtības uzraudzīšanā iesaistītajiem likumsargiem guvis ievainojumu, bet tas nav saistīts ar iepriekš minēto iespējamo uzbrukumu. Policists vairākas minūtes gulējis zemē, nogādāts medicīnas iestādē. Kā Jauns.lv informēja Valsts policijas pārstāve Simona Grāvīte, policists atrodas stabilā stāvoklī.

Protesta akcijā "Rododendrs" ievainojumu guvis likumsargs

gallery icon

Šobrīd Valsts policija arī aizturējusi divas personas par sabiedriskās kārtības pārkāpumiem – viena persona par drona pilotēšanas noteikumu pārkāpumiem un otra persona par pārvietošanos ar izkapti. Personas nogādātas policijas iecirknī procesuālo darbību veikšanai.

Valsts policijas aplēses liecina, ka nesankcionētās pulcēšanās vietā, Pils parkā, sapulcējušos iedzīvotāju skaits nav būtiski mainījies - pulcējušies aptuveni 600 cilvēku. 

Policija atrodas notikuma vietā un strādā, lai nodrošinātu sabiedrisko kārtību un drošību, kā arī izvairītos no provokācijām un nepieļautu situācijas saasināšanos, kā arī aicina apmeklētājus saglabāt mieru, izklīst un neveicināt saasinātas situācijas.

Jauns.lv novērojumi liecina, ka kopumā pasākums aizrit mierīgi, tomēr bija manāms konflikts starp policiju un vairākiem aktīvistiem saistībā ar baltu klavieru pārvietošanu uz Rīgas pili. Kādu īsu brīdi aktīvisti arī nobloķēja satiksmi uz Krišjāņa Valdemāra ielas pie Vanšu tilta, bet tā atjaunota.

Jāteic, ka klavieres tika mēģināts pārvietot vairākas reizes. Vienlaikus pie pils atrodas citas klavieres, un sanākušie tās izmanto skaņdarbu atskaņošanai.

Atsevišķi protestētāji tur mazākus un lielākus Latvijas karogus un plakātus ar iebildumiem pret nosacījumiem saistībā ar vakcinēšanos pret Covid-19. Dzirdami arī saukļi: "Brīvību, brīvību!"

Ļaudis pulcējas deputāta Alda Gobzema politiskajā akcijā "Rododendrs"

Šobrīd pie Rīgas pils pulcējas cilvēki, kuri atsaukušies Saeimas deputāta Alda Gobzema (“Likums un Kārtība”) aicinājumam piedalīties viņa izvērstajā politiskajā ...

gallery icon

Vērojams, ka ap pulksten 20.00 protesta akcijas dalībnieki pamazām sāk izklīst.