Sabiedrība
2021. gada 9. decembris, 11:30

“Izslēdz ārā...” internets atmasko Aldi Gobzemu, kurš lūdz nefilmēt atbalstītājus Dobelē

Jauns.lv

Kā zināms, kopš 6. decembra Saeimas deputāts Aldis Gobzems (LuK) ir uzsācis politisko aģitācijas pasākumu “Rododendrs”. Sociālajos tīklos piefiksēts, ka, tiekoties ar atbalstītājiem Dobelē, politiķis sākotnēji klusi palūdzis kameras operatoru nefilmēt.

Video ir samērā īss, un tajā redzami 7. decembra notikumi. Kadros vērojams, ka Dobelē atbalstītāji sākotnēji bijuši salīdzinoši nelielā skaitā.

Aldis Gobzems sākumā sasveicinājies ar dažiem, bet tad piegājis pie kameras operatora un teicis: “Izslēdz ārā, pārāk maz cilvēku šeit, nevajag filmēt”.

Drīz pēc tam tiešraide arī beigusies. Vēl pēc tam - video izdzēsts no "Facebook".

Video pavisam drīz nonācis vairāku “Twitter” lietotāju redzeslokā, kuri ar to dalījušies, izsakot minējumus un apgalvojumus, ka deputāts, iespējams, nav vēlējies, lai tiešraidē ir redzams, ka Dobelē viņu sagaidījis neliels skaits cilvēku.

Jāpiebilst, ka tobrīd Dobelē pie autobusa tik tiešām bija sapulcējušies vien ap 10 cilvēkiem, taču pēcāk deputātu apraudzīt ieradās ievērojami lielāks skaits ļaužu.

Par īso starpgadījumu, kurā aicinājis nefilmēt notiekošo, pēcāk, kādā tiešraidē izteicās arī pats Gobzems.

Pret Gobzemu uzsākti 21 administratīvais pārkāpumu process

Valsts policija kopumā pret Saeimas deputātu Aldi Gobzemu (LuK) sākusi 21 administratīvo pārkāpumu procesu par iespējamiem pārkāpumiem pasākumos Kurzemes un Zemgales pilsētās.

Aldi Gobzemu politiskās aģitācijas laikā Tukumā aiztur policija

6. decembra rītā Tukumā, kur sākās Alda Gobzema (“Likums un Kārtība”) politiskā aģitācija “Rododendrs”, Saeimas deputātu, pēc neilgas vārdu apmaiņas, ...

gallery icon
54

Tostarp 12 procesi sākti par iespējamiem pārkāpumiem pasākumos pirmdien Tukumā, Talsos, Ventspilī un Liepājā, savukārt deviņi procesi - par iespējamiem pārkāpumiem otrdien Kuldīgā, Saldū, Dobelē un Jelgavā, noskaidrots Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Pret sapulču organizatoru policija sākusi administratīvā pārkāpuma procesus par nepakļaušanos amatpersonu likumīgajām prasībām, sīko huligānismu, likuma "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem" un valdības rīkojuma "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" neievērošanu.

Gobzemam trešdien bija plānotas tikšanās ar atbalstītājiem Siguldā, Cēsīs, Valmierā un Smiltenē, bet ceturtdien - Madonā, Rēzeknē un Daugavpilī. Nākamajās dienās viņš plāno tikšanos ar atbalstītājiem Rīgas mikrorajonos.

Policija arī noskaidrojusi daļu no nesankcionēto sapulču apmeklētājiem, un patlaban turpinās konstatēto materiālu izvērtēšana. Septiņos gadījumos sākti administratīvā pārkāpuma procesi pret sapulču dalībniekiem.

Patlaban Tukuma iecirknī sākts arī viens kriminālprocess pēc Krimināllikuma panta par uzbrukumu varas pārstāvim par to, ka pagaidām nenoskaidrota persona iespēra policijas inspektorei, kura tobrīd veica dienesta pienākumus, lai novērstu pārkāpumus.

Policija atkārtoti aicina neapmeklēt šādas nesankcionētas sapulces un ievērot valstī noteiktās epidemioloģiskās prasības, lai nepieļautu vēl lielāku Covid-19 infekcijas izplatības risku, radot lielāku veselības apdraudējumu gan pašiem pasākuma apmeklētājiem, gan apkārtējiem.