foto: Valsts kanceleja.
"Tā tas nebūs" - Pavļuts komentē nevakcinēto cilvēku starpā plaši izplatītās baumas
Veselības ministrs Daniels Pavļuts
Sabiedrība
2021. gada 7. decembris, 14:35

"Tā tas nebūs" - Pavļuts komentē nevakcinēto cilvēku starpā plaši izplatītās baumas

Jauns.lv

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) preses konferencē pēc Ministru kabineta sēdes norādīja, ka baumas par to, ka pēc ārkārtējās situācijas beigām 11. janvārī prasība daudzviet uzrādīt Covid-19 sertifikātu tiks atcelta, nav patiesas.

Pavļuts, sacīja, ka sabiedrībā šobrīd izplatījušās divas baumas jeb tenkas - par "lokdaunu" pirms Ziemassvētkiem un gaidāmo regulējumu pēc ārkārtējās situācijas beigām nākamā gada 11. janvārī.

"Nevaru apstiprināt. Šobrīd nebūtu pamata tā rīkoties un valdība tādus lēmumus nav pieņēmusi, drīzāk otrādi. Redzam, ka šodien uzmanīgi, bet simboliskos virzienos mēs drīzāk virzamies piesardzīgu mīkstinājumu virzienā," komentējot baumas par iespējamo "lokdaunu" sacīja Pavļuts.

Savukārt, komentējot baumas, kas īpaši izplatās nevakcinētu cilvēku starpā par to, ka pēc 11. janvāra Covid-19 sertifikātus vairs nevajadzēs uzrādīt, veselības ministrs norādīja, ka tā tas nebūs.

"Valdība neplāno mainīt regulējumu, kas ir nostiprināts ne tikai ārkārtējās situācijas rīkojumā, bet nu jau arī nostiprināts gan Covid-19 pārvaldības likumā, gan arī Ministru kabineta noteikumos, kuros ir atrunāti šie jautājumi," sacīja Pavļuts.

Arī pēc 11. janvāra ir jārēķinās, ka daudzu pakalpojumu saņemšanai būs nepieciešams vakcinācijas pret Covid-19 sertifikāts.

Sīkāk par šiem jautājumiem valdība vēl diskutēs, tomēr nav pamata uzskatīt, ka pēc 11. janvāra vairs nebūs nepieciešamības pēc sertifikātiem, norādīja ministrs.

Kā zināms, 11. oktobrī Latvijā izsludinātā ārkārtējā situācija ir spēkā līdz nākamā gada 11. janvārim. Īpašais tiesiskais režīms izsludināts, lai "apturētu straujo Covid-19 infekcijas pieauguma un veselības sistēmas noslodzes pieauguma tendenci, un novēršamās mirstības mazināšanu, vienlaikus nodrošinot svarīgu valsts funkciju un pakalpojumu nepārtrauktību".

Ārkārtējās situācijas laikā Ministru kabinetam ir tiesības likumā noteiktajā kārtībā un apjomā ierobežot valsts pārvaldes un pašvaldību institūciju, fizisko un juridisko personu tiesības un brīvības, kā arī uzlikt tām papildu pienākumus.