Nacionāļu groži paliek Gaida Bērziņa un Raivja Dzintara rokās
Kongresā par partijas līdzpriekšsēdētājiem atkārtoti ievēlēja Gaidi Bērziņu un Raivi Dzintaru.
Politika
2016. gada 10. decembris, 17:50

Nacionāļu groži paliek Gaida Bērziņa un Raivja Dzintara rokās

Jauns.lv

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) šodien kongresā par partijas līdzpriekšsēdētājiem atkārtoti ievēlēja Gaidi Bērziņu un Raivi Dzintaru, kuri šos pienākumus pildīja arī līdz šim.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Balsojumā viņus atbalstīja 223 kongresa dalībnieki, bet pret balsoja septiņi delegāti.

Kongresā partijas valdē arī ievēlēts Eiropas Parlamenta deputāts Roberts Zīle, Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Egils Helmanis, partijas ģenerālsekretārs Raivis Zeltīts, Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Iesalnieks, Rīgas domes deputāte Ieva Holma, VL-TB/LNNK Rīgas nodaļas vadītājs Dainis Locis, kā arī partijas pārstāve Marika Zeimule un Edvards Ratnieks.

Tāpat VL-TB/LNNK valdē strādā arī seši Saeimas deputāti - Jānis Dombrava, Rihards Kols, Edvīns Šnore, Ināra Mūrniece, Imants Parādnieks un Inese Laizāne, kā arī jaunatnes nodaļas vadītāja Ginta Vilcāne, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards. Tātad darbu partijas valdē neturpinās kultūras ministre Dace Melbārde.

Bērziņa vietnieki būs Zīle un Dombrava, bet Dzintara vietnieki - Parādnieks un Kols. Izvirzot savus vietniekus, Dzintars pauda kritisku viedokli par ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (V), norādot, ka nākotnē Latvijai būs labāks ārlietu ministrs - Kols.

Kongresā nacionālā apvienība debatēja par pašvaldību vēlēšanām, kā arī uzsvēra latviskas Latvijas nozīmi. Runājot par pašvaldību vēlēšanām, daudzi politiskā spēka pārstāvji norādīja uz nepieciešamību stiprināt VL-TB/LNNK pārstāvniecību reģionos. Piemēram, Bērziņš teica, ka ir jāpārņem vara Rīgā un arī Rēzeknē.

Tāpat delegāti pieņēma rezolūcijā par "sabiedrības saliedētību un Latvijas rusifikācijas mēģinājumiem", kurā cita starpā VL-TB/LNNK arī mudina veicināt to krievvalodīgo izceļošanu, kuriem nav pieņemama Latvija kā nacionāla valsts.

Kongress šodien lēma par partijas statūtu izmaiņām, neatbalstot priekšlikumu, ka valdes sastāvā darbojās VL-TB/LNNK Rīgas nodaļas vadītājs. Savukārt atbalstītie priekšlikumi paredz, ka valdes sastāvs papildināts ar vienu valdības locekli, kuru deleģē ministri un kurš valdībā pārstāv VL-TB/LNNK. Tāpat no sešiem uz astoņiem palielināts kongresā ievēlamo valdes locekļu skaitu.

Kongress nolēma no diviem uz četriem palielināt līdzpriekšsēdētāju vietnieku skaitu.

Jautājums par ieceri attiekties no diviem līdzpriekšsēdētājiem, izvēloties vienu partijas priekšsēdētāju, nacionālās apvienības darba kārtībā varētu būt aktuāls tālākā nākotnē.

Kā ziņots, VL-TB/LNNK šodien pulcējusies kongresā, kurā pārvēlēs politiskā vadību. Kopumā kongresam bija virzīti 286 delegāti, no kuriem ieradušies 236.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA