foto: LETA
Gobzems publiski apsolīja kopt Covid-19 slimniekus; bet vai viņš tiešām to dara?
Izrādās, ka šī nav pirmā reize, kad Gobzems imitējis pieteikšanos brīvprātīgajam darbam.
Sabiedrība
2021. gada 24. novembris, 06:45

Gobzems publiski apsolīja kopt Covid-19 slimniekus; bet vai viņš tiešām to dara?

Kārlis Seržants

Jauns.lv

Skandalozais politiķis Aldis Gobzems šī mēneša sākumā publiski paziņoja, ka kopā ar sievu Kristu ir nolēmuši "savu prasmju un iespēju robežās iesaistīties kovid slimnieku aprūpē". Kā noskaidroja Jauns.lv, tad politiķis savu apņemšanos tomēr nav īstenojis. Tāpēc, iespējams, ka tas ir bijis vien kārtējais savas popularitātes vairošanas mēģinājums.

Pazūd pēc viena telefona zvana

Gobzems savā paziņojumā sociālajā tīklā "Facebook" 2. novembrī rakstīja: "Viens no mums jau pirmdien paraksta papīrus, otrs iesaistīsies tuvākajā iespējamā veidā un laikā. Tas ir tas ko varam ieguldīt mēs. Rādīt piemēru cilvēcībai, savstarpējai cieņai un atbildībai." Tomēr nekādas reālas darbības, lai šo apņemšanos varētu reāli īstenot, politiķis tā arī nav veicis, izņemot vienu telefona zvanu Latvijas Samariešu apvienībai (LSA).

Šobrīd brīvprātīgā darbam ar kovid slimniekiem var pieteikties Stradiņa slimnīcā, un tas ir izdarāms tikai, piesakoties tieši LSA. Kā Jauns.lv informēja šīs organizācijas brīvprātīgo darba koordinatore Laura Bulmane, tad cilvēku aktivitāte ir visai liela un līdz šim ir pieteikušies vairāk nekā 90 cilvēki. Lai varētu strādāt par brīvprātīgo ir nepieciešams nokārtot vairākas formalitātes – ir vajadzīga noteiktas formas ģimenes ārsta izziņa, dalība apmācībās attālinātā veidā un attiecīga līguma parakstīšana. Šobrīd formalitātes ir pilnībā nokārtojuši aptuveni 30 cilvēki. "Pārsvarā gan piesakās strādājoši cilvēki, kuriem jāmēģina sabalansēt brīvprātīgā darbu ar pamata nodarbošanos. Ir pat pieteikušies arī vairāki skolēni, kuru darbu mēs tomēr izmantot nevaram," stāsta Bulmane.

Bulmane Jauns. lv atzina, ka Gobzems viņai vienu reizi ir zvanījis: "Sarunu viņš sāka ar teikumu, ka esot sabiedrībā ļoti populārs cilvēks un noteikti varēšot piesaistīt lielu skaitu savu sekotāju. Es viņu informēju par to, kādas formalitātes ir nokārtojamas, sarunu pabeidzām, taču vairāk arī par viņu neko dzirdējusi neesmu. Nav ne zvanījis, ne interesējies. Uzskatu, ka no politiķa puses izmantot šādu situāciju savas popularitātes vairošanai ir ļoti nekorekta rīcība."

Ne pirmo reizi imitē pieteikšanos brīvprātīgā darbam

Izrādās, ka tā nav pirmā reize, kad Gobzems imitējis pieteikšanos brīvprātīgajam darbam. Stradiņu slimnīcas preses sekretāre Janita Veinberga zināja stāstīt, ka politiķis par šādu iespēju interesējies jau pavasarī: "Mēs ar viņu personāldaļā visu izrunājām un pēc nepieciešamo formalitāšu nokārtošanas piedāvājām pat parakstīt līgumu uz pusslodzi. Tomēr, pēc šīs pirmās sarunas, tā arī neesam no viņa saņēmuši nevienu ziņu. Mums šajā laikā slimnīcā attālināti ir notikušas jau trīs brīvprātīgo apmācības, taču Gobzema kungs nevienā no tām tā arī nav piedalījies."

Jauns.lv, izmantojot sociālos tīklus, mēģināja uzzināt paša Gobzema skaidrojumu, taču politiķis nekādu atsaucību neizrādīja.