foto: Zane Bitere/LETA
Oļegs Burovs kļuvis par jauno "Gods kalpot Rīgai" vadītāju
Burovs bija vienīgais kandidāts uz partijas vadītāja amatu.
Politika
2021. gada 20. novembris, 12:20

Oļegs Burovs kļuvis par jauno "Gods kalpot Rīgai" vadītāju

Jauns.lv / LETA

Par jauno partijas "Gods kalpot Rīgai" (GKR) vadītāju sestdien notiekošajā partijas kongresā ievēlēts Rīgas domnieks, agrākais pilsētas mērs Oļegs Burovs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņu izvirzīja līdzšinējais partijas priekšsēdētājs Andris Ameriks, kurš GKR vadīja kopš dibināšanas 2012.gadā.

Burovs bija vienīgais kandidāts uz partijas vadītāja amatu. Par viņa kandidatūru balsoja 53 kongresā klātesošie biedri, pret bija viens, bet vēl viens atturējās.

Kongresā tika nolemts no 15 līdz 11 samazināt partijas valdes locekļu skaitu, kā arī no pieciem līdz trim - revīzijas komisijas locekļu skaitu.

Jaunajā partijas valdē tika ievēlēti pieci Rīgas domnieki - Burovs, Juris Radzevičs, Dainis Turlais, Ainārs Baštiks un Jakovs Rafalsons. Pārējie seši jaunās valdes locekļi ir Latvijas Universitātes profesore Ausma Cimdiņa, Rīgas Valsts klasiskās ģimnāzijas direktors Romans Alijevs, uzņēmēja Diāna Novicika, futbola tiesnesis Andris Treimanis, Rīgas pašvaldības policijas darbinieks Guntis Dūda un TV raidījumu vadītāja un producente Natālija Ābola. Par partijas valdes priekšsēdētāja vietnieku tika ievēlēts Radzevičs.

Par GKR ģenerālsekretāru ievēlēts Ervīns Straupe.

Ameriks nolēmis atkāpties no partijas vadītāja amata, lai koncentrētos darbam Eiropas Parlamentā, kā arī lai partija jaunas komandas un jauna līdera vadībā gatavotos 14.Saeimas vēlēšanām.

Kongresā tiks ievēlēta arī jauna partijas valde.

Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju Latvijā, kongress norit attālinātā formātā.

GKR līdz šim ir bijusi pārstāvēta Rīgas domē, kur kopā ar "Saskaņu" astoņus gadus veidoja valdošo koalīciju, bet pēc pēdējām vēlēšanām tā ir opozīcijā. Savukārt Eiropas parlamentā Ameriks tika ievēlēts no "Saskaņas" saraksta, kur startēja kopā ar "Saskaņas" līderi un bijušo Rīgas mēru Nilu Ušakovu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās