Sabiedrība
2021. gada 11. novembris, 22:16

"Šeit nav tā, ka kaut kādi pajoļi izlems, ko man darīt" Gobzems uz velo trenažiera piedalās Saeimas debatēs

Jauns.lv

Saeimas deputāts Aldis Gobzems izraudzījies neparastu veidu, kādā piedalīties attālināti notiekošajā Saeimas sēdē. Viņš Saeimas debatēs iesaistījies minot trenažiera pedāļus, vēsta TV3 Ziņas.

Video, kuru publicējušas TV3 Ziņas, redzams Saeimas deputāts Aldis Gobzems minamies uz trenažiera, no kura viņam lūgts nokāpt.

"Šeit nav tā, ka kaut kādi pajoļi izlems, ko man darīt ar manu veselību. Es esmu pieaudzis cilvēks, es pats ļoti labi zinu, ko man vajag, kas man palīdz, kas man nepalīdz," sacīja Gobzems.

"Es tomēr lūdzu cieņu pret Saeimu, lūdzu, nokāpiet no trenažiera, šis nav veids, kā debatēt Saeimas sēdēs," dzirdams video aizkadrā.

Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla deputāta Gobzema runas beigās pārteicās un nosauca viņu par Kaimiņu.

Lai strādātu klātienē, arī Saeimas deputātiem būs pienākums vakcinēties. To paredz šodien konceptuāli atbalstītais likums. Prasību vakcinēties oponenti uzskata par nesamērīgu ierobežojumu un sola vērsties Satversmes tiesā, stāsta TV3 Ziņas.

Saskaņā ar jauno likumu no pirmdienas, 15. novembra, Saeimā klātienē deputāti drīkstēs strādāt, tikai uzrādot vakcinācijas var pārslimošanas sertifikātu. Izņēmums ir ārstu konsīlija atzinums par vakcinācijas atlikšanu.

Deputātiem bez sertifikāta ieturēs daļu atalgojuma un nemaksās kompensācijas par transportu un dzīvokļa īri.
Šādiem nosacījumiem kategoriski iebilst vairāki deputāti.

foto: Ekrānuzņēmums
Saeimas deputāts Aldis Gobzems uz velo trenažiera piedalās Saeimas debatēs.

Saeimas deputāts Aldis Gobzems visasāk iestājas pret šādiem nosacījumiem: "Šeit nav tā, ka kāds izlems, ko man darīt ar manu veselību. Es esmu pieaudzis cilvēks, es pats ļoti labi zinu, ko man vajag, kas man palīdz, kas man nepalīdz."

Oponenti uzskata, ka pienākums vakcinēties nesamērīgi ierobežo tautas vēlētos priekšstāvjus.