Sabiedrība

"Pieliecos pie slēdzenes, skatos - tur tāds dzelzītis iekšā." Sieviete pārrodas mājās un satiek zagļus

Jauns.lv

Otrdien, 9. novembrī, kāda Lokomotīves ielas nama iedzīvotāja mēģināja atslēgt savas dzīvokļa durvis brīdī, kad viņas mājoklī atradās divi zagļi, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

"Pieliecos pie slēdzenes, skatos - tur tāds dzelzī...

"Mēģināju slēdzenē ielikt savu atslēgu. Nesanāca. Mēģināju vienu, otru reizi. Tad pieliecos pie slēdzenes, skatos, ka tur tāds dzelzītis iekšā. Sapratu, ka kāds ielauzies. Atkāpos solīti atpakaļ, tad sekoja grūdiens ar durvīm. Iznāca divi vīrieši," atminas sieviete.

Zagļi bija ģērbušies tumšās drēbēs. Abiem bijušas melnas adītas cepures un cimdi. Kā stāsta dzīvokļa iemītniece, vīrieši bijuši pārsteigti par viņas ierašanos un metušies uzbrukumā ar piparu gāzi, bet, par laimi, nav trāpījuši.

"Es uzskrēju augšā (koridorā), atvēru visus logus, jo smaku nost. Man dega acis, deguns, mute," stāsta sieviete.

Par ielaušanos uzreiz ziņots policijai.

Jāteic, ka šis nebūt nav vienīgais zagļu mēģinājums ielauzties konkrētā nama dzīvokļos. 29. oktobrī bijis vēl viens ielaušanās mēģinājums. Namā dzīvojošais Ģirts stāsta par atgadījumu, ko piedzīvojusi ģimene no blakus kāpņu telpas.

"Tā dzīvokļa īpašnieks ar mani sazinājās, vaicāja, vai neesmu neko redzējis, jo es blakus dzīvoju. Kāds vīrietis ar mugursomu bija uzrāpies augšā uz trešo stāvu. Bijis balkonā, kad īpašnieks iznācis ārā. "

Ģirts stāsta, ka kaimiņa pirmā reakcija bijusi sist pa rokām, jo zaglis tobrīd bijis margās. Garnadzis nokritis, bet, neskatoties uz lielo augstumu, piecēlies un aizskrējis.

Lokomotīves ielas nama iedzīvotāji par situāciju ir nemierīgi un cer, ka likumsargi palīdzēs situāciju risināt.

Tikmēr Valsts policijā norāda, ka Ķengaraga iecirknis ir gatavs sadarboties ar mājas iedzīvotājiem, lai kopīgi noskaidrotu iespējamās vainīgās personas.

Vairāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.