foto: Edijs Pālens/LETA
Rakstniece Nora Ikstena Šlesera partijas organizētā sarunā ar Līgu Krapāni sastāsta pamatīgas muļķības par Norvēģiju
Rakstniece Nora Ikstena izpauda patiesībai neatbilstošu informāciju par Norvēģijas naftas fonda stāvokli. Viņas sarunu biedrene Līga Krapāne savulaik arī ir izpelnījusies sabiedrības un mediju uzmanību, pateicoties muļķībām, kas sarunātas par vakcīnām.
Sabiedrība
2021. gada 28. oktobris, 12:44

Rakstniece Nora Ikstena Šlesera partijas organizētā sarunā ar Līgu Krapāni sastāsta pamatīgas muļķības par Norvēģiju

Jauns.lv

Trešdien, 27. oktobrī, Aināra Šlesera jaunākās politiskās partijas “Latvija pirmajā vietā” reklamēšanās vajadzībām sociālajos tīklos parādījās iefilmēta saruna ar pazīstamo rakstnieci Noru Ikstenu. Ilgi nebija jāgaida līdz kārtējam nepārbaudītas un nepatiesas informācijas birumam.

Aptuveni 17 minūšu garajā video redzams, ka ar Ikstenu sarunājas bijusī Valsts kontroles Komunikācijas daļas vadītāja Līga Krapāne.

Kā ievērojis “Twitter” lietotājs ar lietotājvārdu “Cardinalis Ravus”, kādā brīdī sarunā par Covid-19 pandēmiju abas kundzes pievēršas Skandināvijas valstīm, un Nora Ikstena paziņo sekojošo: “[...] norvēģi ir iztērējuši visu savu naftas fondu, kas bija paredzēts Norvēģijā uz 100 gadiem. Pandēmijas laikā viņi to visu ir iztērējuši, lai palīdzētu saviem cilvēkiem un savai tautai.”

Tās gan ir absolūtas muļķības un ir nepieciešams aptuveni viens peles klikšķis, lai pārliecinātos par patieso situāciju ar Norvēģijas naftas fondu.

To var izdarīt šeit, kā norāda “Twitter” lietotājs. Redzams, ka šobrīd fondā ir 11,5 triljoni Norvēģijas kronu (aptuveni 1,2 triljoni eiro).

Jāpiebilst, ka savulaik ar tikpat kliedzošām viltus ziņām sabiedrības un mediju uzmanību izpelnījās arī no Valsts kontroles aizgājusī Līga Krapāne.

Viņa reiz apgalvoja, ka esot žurnālisti, kuri pēc otrās Covid-19 vakcīnas devas bijuši spiesti kārtot invaliditāti.

No darba aiziet paraksta uz “antivakseru vēstules” dēļ

Jauns.lv jau vēstīja, ka šī gada maija izskaņā ap 150 sabiedrībā vairāk vai mazāk zināmi cilvēki vērsās pie Valsts prezidenta Egila Levita, Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa un citām valsts amatpersonām ar vēstuli, aicinot nešķelt sabiedrību, Covid-19 jautājumā sniegt “vispusīgu informāciju” par vakcīnām un uzņemties atbildību.

Vēstules parakstītāji uzstāja, ka viņiem tikai rūp, lai cilvēki ir informēti un pasargāti, taču pietiekami daudz kas liecināja, ka realitātē šis ir nekas vairāk, kā mēģinājums leģitimizēt mērenākos vakcīnu noliedzēju, sejas masku nenēsātāju un sazvērestību teoriju sludinātāju uzskatus.

Starp parakstītājiem bija arī valsts amatpersonas, tostarp ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (JV) padomniece sadarbībai ar valsts institūcijām Sandra Sondore un jau minētā VK darbiniece Līga Krapāne.

Krapāne iepriekš bijusi prezidenta Andra Bērziņa preses sekretāre un pirms tam – kādreizējā premjerministra Valda Dombrovska preses sekretāre.

Īsi pēc minētās vēstules publicēšanas gan Krapāne, gan Sondore saskārās ar kritiku par šādu soli.

Jauns.lv ir zināms, ka pirms kāda laika VK iekšēji uzsāka Krapānes rīcības izvērtēšanu, taču jūlija beigās noskaidrojās, ka VK negaidīti saņēma Līgas Krapānes atlūgumu, un darba attiecības tika izbeigtas.