foto: LETA (Zane Bitere)
Pakalpojumi, kurus būs aizliegts sniegt līdz 15. novembrim
Sabiedrība
2021. gada 20. oktobris, 18:34

Pakalpojumi, kurus būs aizliegts sniegt līdz 15. novembrim

Jauns.lv / LETA

Stingro ierobežojumu laikā no 21.oktobra līdz 15.novembrim būs aizliegts sniegt ar izklaidi, skaistumkopšanu un fiziskajām aktivitātēm saistītus klātienes saimnieciskos pakalpojumus, otrdien nolēma valdība.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Būs aizliegts sniegt pakalpojumus, kas saistīti ar izklaidi, azartspēlēm, derībām, atrakcijām, tostarp akvaparkos, izklaides un atrakciju centros, batutu parkos.

Tāpat būs aizliegti saimnieciskie pakalpojumi, kas saistīti ar skaistumkopšanu, labsajūtu, aktīvo atpūtu, fiziskajām aktivitātēm, sportu, tūrismu, izņemot izmitināšanu un ārvalstu ceļojumus, foto un video pakalpojumiem, izņemot fotogrāfiju izgatavošanu dokumentiem un plašsaziņas līdzekļu darba nodrošināšanai, klātienes konsultācijām, kolektīvām medībām.

Izglītības ministre Anita Muižniece (JKP) valdības sēdē rosināja no rīkojuma izslēgt atļauju sniegt izmitināšanas pakalpojumus, tomēr vairākums ministru to neatbalstīja. Valdība vienojās par detalizētu izmitināšanas pakalpojumu regulējumu diskutēt nākamajā valdības sēdē.

Saimnieciskos pakalpojumus, kam nav noteiktas speciālās prasības, sniegs, nodrošinot vienam apmeklētājam ne mazāk kā 15 kvadrātmetrus no publiski pieejamās telpu platības.

foto: Ekonomikas ministrija

Savukārt visi publiskie pakalpojumi tiks sniegti pilnībā attālināti.

Publiskā pakalpojuma sniegšana klātienē īslaicīgi būs pieļaujama, ja klātienes kontakts nepārsniegs 15 minūtes visā pakalpojuma saņemšanas laikā un, ja pakalpojuma sniedzējam un saņēmējam ir vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts un pakalpojums tiek sniegts pēc iepriekšēja pieraksta.

Publiskā pakalpojuma sniegšana klātienē, izņemot valsts valodas prasmes pārbaudi, ja klātienes kontakts pārsniedz 15 minūtes visā pakalpojuma saņemšanas laikā, būs pieļaujama tikai objektīvas neatliekamības gadījumā, ja to nav iespējams sniegt attālināti vai pakalpojuma sniegšana attālināti rada risku cilvēka pamattiesību nodrošināšanai, sabiedrības drošībai un pakalpojuma sniedzējam ir vakcinācijas, pārslimošanas vai testēšanas sertifikāts.

Kā ziņots, no ceturtdienas, 21.oktobra, valstī tiek ieviesti īpaši stingri Covid-19 ierobežojošie pasākumi jeb "lokdauns".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās