foto: Edijs Pālens/LETA
Talsos atvērs pagaidu vakcinācijas pret Covid-19 punktu
Sieviete saņem vakcīnu pret Covid-19.
Novadu ziņas
2021. gada 18. oktobris, 09:48

Talsos atvērs pagaidu vakcinācijas pret Covid-19 punktu

Jauns.lv / LETA

Talsu Tautas nama Radošajās darbnīcās un Talsu novada administratīvā centra lielajā zālē tiks ierīkots pagaidu vakcinācijas punkts, informēja pašvaldības pārstāve Inita Fedko.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Strauji pieaugot saslimstībai ar Covid-19 un pacientu plūsmai, SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" Talsu filiāle" vairs nenodrošinās iedzīvotāju vakcinēšanu. Šos resursus slimnīca novirzīs pacientu medicīniskajai aprūpei un nepieciešamās palīdzības sniegšanai.

Fedko stāstīja, ka oktobra sākumā ar Talsu novada pašvaldību sazinājās Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļas pārstāvji un lūdza izvērtēt, kurās pašvaldības telpās iespējams atvērt īslaicīgo vakcinācijas punktu Talsos.

SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" Talsu filiālē esošais vakcinācijas punkts tiks slēgts, lai tādējādi papildu resursus novirzītu pacientu medicīniskajai aprūpei un palīdzības sniegšanai. Lai Talsu novadā saglabātu esošo vakcinācijas jaudu, īslaicīgs vakcinācijas punkts tiks ierīkots pašvaldībai piederošajās telpās.

Izvērtējot pašvaldībai piederošās telpas, par piemērotākajām atzītas Talsu Tautas nama Radošās darbnīcas Lielā ielā 17 un Talsu novada administratīvā centra lielā zāle Kareivju ielā 7.

"Latvijā izsludināta ārkārtējā situācija, tā ir gana sarežģīta arī Talsu novadā. Aizvien vairāk slimnīcu saskaras ar ierobežotām iespējām sniegt nepieciešamo medicīnisko palīdzību cilvēkiem ar Covid-19 saslimšanu. Mums ir jāpieņem atbildīgi lēmumi un jāsaprot, ka atsevišķi jautājumi tagad ir prioritāri," norādīja Talsu novada domes priekšsēdētāja Sandra Pētersone (NA).

Savukārt Talsu novada pašvaldības izpilddirektore Ieva Krēķe sacīja, ka saņēmusi informāciju no uzņēmējiem, kuru darbinieki ir gatavi vakcinēties, tādēļ ir nepieciešams nodrošināt nepieciešamo vakcinēšanas pārklājumu, lai neierobežotu šo cilvēku iespējas.

"Vakcinācijas punkta atvēršana pašvaldības telpās ļaus nodrošināt mūsu iedzīvotājiem tik nepieciešamo vakcinācijas procesu, kas šajā situācijā ir ļoti būtiski," piebilda Krēķe.

Talsu novada domes deputāti ārkārtas sēdē vienojās par Radošās darbnīcas telpu vai administratīvā centra lielās zāles nodošanu bezatlīdzības lietošanā vakcinācijas punkta ierīkošanai. Gala lēmums, kur atradīsies vakcinācijas punkts, tiks pieņemts pēc sarunām ar SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" un esošajiem telpu lietotājiem.

Vakcinācijas punkta darbība Talsos paredzēta no 25. oktobra līdz 31. decembrim. Tā ierīkošana notiks saskaņā ar valstī noteiktajām masveida vakcinācijas centru plānošanas vadlīnijām, norādīja Fedko.

Viņa atgādināja, ka novadā vakcināciju joprojām nodrošina arī ģimenes ārsti.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās