foto: Valsts kanceleja.
Pēdējās nedēļas laikā miruši divi Covid-19 pacienti, kuriem bijuši vakcinācijas sertifikāti; šos gadījumus izmeklē policija
Sabiedrība
2021. gada 12. oktobris, 17:23

Pēdējās nedēļas laikā miruši divi Covid-19 pacienti, kuriem bijuši vakcinācijas sertifikāti; šos gadījumus izmeklē policija

Jauns.lv

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) šodien Ministru kabineta sēdē pastāstīja, ka aizvadīto septiņu dienu laikā fiksēti divi gadījumi, kad miruši Covid-19 pacienti, kuri šķietami vakcinējušies pret Covid-19.

Pavļuts pavēstīja, ka policija ir uzsākusi izmeklēšanu par šiem gadījumiem, jo esot aizdomas, ka vakcinācijas sertifikāti bijuši viltoti.

Kā norādīts Veselības ministrijas sagatavotajā prezentācijā, viens no mirušajiem bijis pansionāta iemītnieks vecuma grupā no 80 līdz 84 gadiem, bet otrs bijis 50 līdz 54 gadus vecs cilvēks ar blakussaslimšanām.

Viens no mirušajiem pacientiem bija saņēmis vakcinācijas sertifikātu par pabeigtu "Comirnaty" vakcinācijas kursu, bet otrs 22. maijā bijis vakcinēts ar "Janssen" vakcīnu.

foto: Veselības ministrija
Statistika par pēdējās nedēļas laikā mirušajiem pacientiem, kuriem bijis Covid-19 vakcinācijas sertifikāts

Tāpat iegūti arī papildus dati par pieciem smagā stāvoklī stacionāros esošajiem pret Covid-19 pilnībā vakcinētajiem pacientiem. Kā norādīja Pavļuts, vakcīnas, ko šie pacienti saņēmuši, ir dažādas. Visi šie pacienti ir virs 60 gadu vecuma un visiem ir hroniskas blakusslimības.

foto: Veselības ministrija
Statistika par pret Covid-19 potētajiem pacientiem, kuri slimnīcās atrodas smagā stāvoklī

Veselības ministrijas apkopotie dati liecina, ka vakcinētajiem ir 4,2 reizes mazāka iespēja pēc inficēšanās ar Covid-19 nokļūt stacionārā un 3,9 reizes mazāka iespēja stacionēšanas gadījumā piedzīvot smagu slimības gaitu.

Letālu gadījumu skaits vakcinēto vidū ir pat 12,2 reizes mazāks nekā tad, ja pacients nav vakcinēts pret Covid-19.

Šobrīd 100 inficēto tālāk vīrusu nodod aptuveni 128 citiem cilvēkiem.Nevakcinētiem un daļēji vakcinētiem cilvēkiem Latvijā Covid-19 konstatēts 2,7 reizes biežāk nekā pilnībā vakcinētiem.