Sabilē svinēs Vīna svētkus
Jūlija pēdējās brīvdienās Sabilē norisināsies vērienīgie ikgadējie Vīna svētki, kas pilsētniekiem un viņu viesiem sagādās daudz jauku un jautru brīžu.
Novadu ziņas

Sabilē svinēs Vīna svētkus

Jauns.lv

Kurzemes mazpilsētā Sabilē, kura var lepoties ar vistālāk Eiropas ziemeļos esošo vīna kalnu, piecas dienas – no 22. līdz 26. jūlijam jau 17. reizi svinēs Vīna svētkus. Kā jau katru gadu, arī šogad svētki tiks svinēti krāšņi, un programmā ikviens atradīs kaut ko sev interesējošu.

Sabilē svinēs Vīna svētkus...

Svētki sāksies jau trešdienā, 22. jūlijā, ar „romantisko plostu”, Abavas upē, kas paredzēts kā muzikālu pikniks ar dziesminieci Antu Eņģeli.

Ceturtdien svētku apmeklētājus sagaida izdarības kolhoznieku gaumē. Šeit visi atcerēsies rotaļas ar vēstures garšu, piedalīsies pļaušanas sacensībās, katūna halātu modes skatē, kā arī degustēs sviestmaizes un zaptsūdeņus, un lustēsies ballē ar Andri Skuju. Piektdiena sāksies „Sportotavā”, bet vakarā Sabiles bijušās rūpnīcas teritorijā uzstāsies grupa „Pienvedēja piedzīvojumi” un bundzinieks Kristers Hartmanis. Vakars noslēgsies Sabiles kultūras nama pagalmā ar „Retro GMG”.

Sestdien, 25. jūlijā, gaidāma svētku notikumiem visbagātākā un aizraujošākā diena. Darbosies vīna un amatnieku tirdziņš, būs danči „Dancotavā” un atpūta „Lasītavā”. Būs Sabiles sidrs, UFO, Jorans Šteinhauers un deju grupa „Bump”, „Krāmotavā” norisināsies kultūras krāmu tirgus, „Vīnotavā” – muzicēšana un filozofēšana. „Selfiju ielā” varēs uzņemt pašbildi, „Vīngliemežotavā” sagaidīt 7. Sabiles vīngliemežu šovu, nošļūkt pa vīna putām „Putotavā”, nogaršot klimpas „Klimpotavā”, dejot zumbas dejas „Zumbotavā”.

Būs arī teatralizētais gājiens „Skurbums pāriet, dullums – nē” par tēmu „Svinamās dienas”, kas kā vienmēr pārsteigs ar krietnu humora devu. Vakaru noslēgs popielas „Vīna dullums”, krāšņa ugunsskulptūra Karātavu kalnā un svētku balle ar „Lauku muzikantiem” un grupu „Stende”.

Svētdiena iesāksies ar dievkalpojumu un teātra „Tu un Es” izrādi bērniem un pieaugušajiem „Visi kopā Sabilē”, bet jau vēlāk norisināsies vēl nebijis svētku pasākums „Priecīgs un vesels!” – mundruma skrējiens ar pārsteigumiem Rambulītes upē „Vīns vieno!”.