"Tautas sapulce" 11.novembra krastmalā pulcē tūkstošus

Vides aizsardzības kluba prezidenta rīkotā sapulce, kuras mērķis ir iestāties "par cilvēku ekoloģiju, Covid-19 pamatojumu", 11.novembra krastmalā sestdien pulcējusi vairāk ...

gallery icon
Sabiedrība
2021. gada 30. septembris, 20:18

Policija saistībā ar pērn decembrī Rīgas centrā notikušajām protesta akcijām soda naudās kopumā piemērojusi 23 815 eiro

Jauns.lv / LETA

Valsts policija (VP) saistībā ar pērn 12. decembrī Rīgas centrā notikušajām protesta akcijām soda naudās kopumā piemērojusi 23 815 eiro, apstiprināja VP preses pārstāve Simona Grāvīte.

Viņa norādīja, ka 12. decembra sapulcēs tika pārkāptas gan epidemioloģiskās drošības prasības, gan sabiedriskās kārtības noteikumi un konstatēti citi pārkāpumi.

VP piemērojusi sodus kopumā 56 personām, tostarp arī juridiskām personām. Kopumā piemērotās soda naudas apmērs ir 23 815 eiro, bet vairākām juridiskām personām piemērots maksimālais sods - 5000 eiro.

Lielākā daļa lēmumu par sodiem nodoti piespiedu izpildei zvērinātam tiesu izpildītājam, bet ir arī sodi, kas samaksāti labprātīgi. Vēl piecas lietas patlaban atrodas tiesā.

Jau ziņots, ka pērn 12. decembrī divās savstarpēji nesaistītās sapulcēs pie Brīvības pieminekļa un 11. novembra krastmalā, kuras rīkoja biedrība "Stabilitātei - Jā!" un Vides aizsardzības kluba prezidents Arvīds Ulme, pulcēja vairāk nekā valstī tobrīd atļautos 25 cilvēkus.

"Tautas sapulces" laikā aiztur par alkohola lietošanu

Jauns.lv kļuva par lieciniekiem kāda vīrieša aizturēšanai, kas uz brīdi pārauga konflitkā ar kārtības sargiem. Vīrietis 11.novembra krastmalā tika izturēts ...

gallery icon

Krastmalā pieteiktās akcijas mērķis bija norādīts "par cilvēku ekoloģiju, Covid-19 pamatojumu".

Pie Brīvības pieminekļa notikušās sapulces mērķis bija vērst uzmanību uz nepietiekamo atbalstu uzņēmējiem un strādājošiem ārkārtas situācijas ieviešanas laikā.

Abos pasākumos daļa cilvēku bija atnākuši ar sejas maskām, bet galvenokārt sanākušie tās nelietoja. Liela daļa arī neievēroja distancēšanās prasību. Likumsargi centās iedzīvotājus izklīdināt ar skaļruņos atskaņotiem aicinājumiem nepulcēties un nekavējoties izklīst, pretējā gadījumā solot saukt pie likumā paredzētās atbildības.

Policija par pārkāpumiem sāka vairākus desmitus administratīvā pārkāpuma procesus un arī vairākus kriminālprocesus.

"Tautas sapulce" pie Brīvības pieminekļa

Sestdienas pēcpusdienā arī sapulce Brīvības pieminekļa laukumā pulcēja dažus simtus cilvēku. Retajam no atnākušajiem bija sejas maska. Sanākuši bija gan ...

gallery icon