Apelācijas instance attaisno advokāti Cīruli lietā par neizpaužamu ziņu atklāšanu
foto: LETA
Sabiedrība

Apelācijas instance attaisno advokāti Cīruli lietā par neizpaužamu ziņu atklāšanu

Jauns.lv / LETA

Apelācijas instances tiesa attaisnojusi advokāti Ievu Cīruli lietā par neizpaužamu ziņu atklāšanu, savukārt attiecībā uz Jelgavas prokuratūras prokurori Zinaīdu Egli spriedums atstāts negrozīts, noskaidroja aģentūra LETA.

Apelācijas instance attaisno advokāti Cīruli lietā...

Zemgales rajona tiesas spriedumu, ar kuru piemēroti naudas sodi, apelācijas kārtībā bija pārsūdzējušas abas apsūdzētās. Tāpat apelācijas protestu bija iesniedzis Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Korupcijas apkarošanas koordinācijas nodaļas prokurors.

Zemgales apgabaltiesā informēja, ka Zemgales rajona tiesas spriedums atcelts daļā par Cīrules atzīšanu par vainīgu un sodīšanu. Advokāte atzīta par nevainīgu un attaisnota. Savukārt pārējā daļā spriedums atstāts negrozīts.

Apgabaltiesas spriedumu var pārsūdzēt desmit dienu laikā kasācijas kārtībā Augstākajā tiesā, iesniedzot kasācijas sūdzību vai kasācijas protestu Zemgales apgabaltiesas Aizkraukles tiesu namā.

Jau ziņots, ka Cīrulei Zemgales rajona tiesa piesprieda 3000 eiro sodu, bet Eglei - 3500 eiro.

Lietu pirms nodošanai prokuratūrā izmeklēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB). Advokāte apsūdzēta par to, ka uzkūdīja prokurori izpaust ziņas par kādu apsūdzētu personu no Iekšlietu ministrijas Informācijas centra uzturētās sistēmas.

Savukārt prokurore apsūdzēta par to, ka ierobežotās pieejamības informāciju izpauda advokātei.

Tēmas