Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Ar pašvaldības atbalstu Biķerniekos bijušajā bērnudārzā ierīkots brendija brūzis
foto: Augšdaugavas novada pašvaldība
Iļja Ivanovs savas vecmāmiņas kādreizējā darba vietā - Biķernieku bērnudārzā ražo brendiju.
Novadu ziņas

Ar pašvaldības atbalstu Biķerniekos bijušajā bērnudārzā ierīkots brendija brūzis

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Daugavpils novada dome (tagad – Augšdaugavas novads) pirms diviem gadiem uzņēmējam Iļjam Ivanovam no Biķernieku novada Grantu konkursā piešķīra 1500 eiro, lai viņš bijušā bērnudārza ēkā varētu ierīkot brendija ražotni. Šis brendijs aicina tā baudītājos izraisīt romantiskas jūtas un ļauties mīlas dēkām, tam arī dots attiecīgs nosaukums – „Kazanova moonshine”. Iespējams, pēc kāda laika pašvaldībai tā dēļ varētu nākties domāt par jauna bērnudārza celšanu.

Ar pašvaldības atbalstu Biķerniekos bijušajā bērnu...

Brendija „Kazanova” brūzis bijušajā Biķernieku bērnudārzā

Daugavpils novada dome (tagad – Augšdaugavas novads) pirms diviem gadiem uzņēmējam Iļjam Ivanovam no Biķernieku novada Grantu konkursā piešķīra 1500 ...

Pateicoties pašvaldības atbalstam, uzņēmējs iegādājies Itālijā ražotu filtrācijas iekārtu un uzpildīšanas iekārtu, bet par saviem līdzekļiem nopircis destilēšanas iekārtu. Nu Iļja Ivanovs ieviesis jaunu pakalpojumu – ekskursiju pa savu ražotni ar izgatavotās produkcijas degustāciju, iepazīšanos ar brendija gatavošanas tehnoloģiju un iespēju ekskursantiem pašiem iesaistīties ražošanā. Saimnieks izstāsta par franču destilācijas tehnoloģijām, parāda vīna tapšanas procesu un dalās ar pieredzi, kā tapa brendija ražotne, vēsta Augšdaugavas novada pašvaldība.

Lai nonāktu līdz savam īpašajam brendijam, Iļjam Ivanovam pagāja pieci gadi - garšu eksperimentos, telpu un līdzekļu meklējumos, kā arī, lai saņemtu nepieciešamās atļaujas.

Ražotne iekārtota kādreizējā bērnudārza ēkā Biķernieku ciemā, kurā par pavāri savulaik strādājusi Iļjas Ivanova vecmāmiņa. Tagad ēkas spārnā darbojas veikals un izveidota svarcelšanas zāle, bet otrā – brendija brūzis, kura noliktavas plauktos jau savirknētas gatavās produkcijas pudeles.

Visus dzērienus vieno kopīgs uzņēmuma zīmols - “Kazanova moonshine”. Kazanova savulaik bijis īsts siržu lauzējs, tāpēc arī savai produkcijai izvēlēts moto “From the men Kazanova”. Proti, ja brendiju bauda vīrietis, viņš kļūst par Kazanovu, bet, ja iedzer sieviete, tad viņa iepazīstas ar Kazanovu.
 
Visu dzērienu pamatā ir ābolu sulas destilāts, no kura tālāk top uzlējums. Brendija ražošana ir īsta māksla, kura ietver sevī ne tikai tehnoloģisko procesu ievērošanu un pārzināšanu, bet arī fantāziju un jaunu garšu eksperimentus. Uzņēmuma pievienotā vērtība ir pašu izaudzētu ābolu, ogu, riekstu, garšaugu un medus izmantošana brendija ražošanā, raksta daugavpilsnovads.lv.