Sabiedrība
2021. gada 27. augusts, 08:05

Brīdina par satiksmes ierobežojumiem nedēļas nogalē dažādu sacensību laikā

Jauns.lv / LETA

Sestdien Ķekavas, Ropažu un Kūku apkārtnē sporta pasākumu laikā būs noteikti satiksmes ierobežojumi, tāpēc autovadītājiem jārēķinās ar satiksmes apgrūtinājumiem, brīdina "Latvijas valsts ceļi", vienlaikus atgādinot, ka joprojām ap 100 valsts ceļu posmos turpinās būvdarbi.

Sestdien, 28.augustā, velobrauciena laikā Ķekavas apkārtnē satiksme tiks daļēji ierobežota maršrutā Ķekava- Daugmale- Baldone- Ķekava pa Bauskas šoseju, Rīgas apvedceļu, autoceļiem Rīgas HES- Jaunjelgava, Mežvidi- Baldone, Ķekava- Skaistkalne un Rīgas HES- Pulkarne. Satiksmes organizāciju sacensību vietā nodrošinās Valsts policija.

Pie Ropažiem notiks minirallijs, kura laikā slēgs satiksmi uz autoceļa Ropaži- Rauna posmā no Ropažiem līdz Podkājām, apbraucamo ceļu organizējot pa autoceļu Garkalne- Alauksts un Ropaži- Griķukrogs. Savukārt ceļu Ropaži- Griķukrogs slēgs posmā no Endzeļiem līdz apdzīvotai vietai Meža miers, apbraucamo ceļu organizējot pa pašvaldības ceļiem.

Savukārt svētdien, 29.augustā, notiks Kūku MTB maratons, kura laikā tiks slēgts vietējās nozīmēs valsts autoceļa Sūnas - Metriena posms. Apbraucamais ceļš tiks organizēts pa citiem valsts un meža ceļiem.

Savukārt lielākie satiksmes ierobežojumi uz valsts galvenajiem autoceļiem pašlaik noteikti uz Tallinas šosejas, posmā no Zvejniekciema līdz Duntei, kur ātrums ierobežots līdz 50 un 70 kilometriem stundā (km/h), vienā posmā satiksmi organizē ar luksoforu un posma šķērsošana var prasīt 20 minūtes.

Uz Vidzemes šosejas posmā no Smiltenes pagrieziena līdz Grundzālei notiek seguma atjaunošana, divos posmos satiksmi organizē ar luksoforu, ātruma ierobežojums 50 un 70 km/h, remontposma šķērsošanas laiks ir 25 minūtes. Uz Rīgas apvedceļa Salaspils- Babīte, posmā no Ķekavas apļa līdz Jelgavas šosejai vakara un nakts stundās ir divi luksofora posmi, paredzamais remontposma šķērsošanas laiks ir 20 minūtes.

Liepājas šosejas posmā no Skrundas līdz Kalvenei trīs posmos luksofors, ātrums ierobežots līdz 50 un 70 km/h un posma šķērsošanai nepieciešamas 40 minūtes.

Autoceļa Jēkabpils-Rēzekne-Ludza posmā no Greiškāniem līdz Rīgas ielai ir trīs luksoforu posmi un ātruma ierobežojums 50 un 70 km/h. Posma šķērsošana var prasīt 30 minūtes, bet uz autoceļa Rēzekne- Daugavpils ceļa segas pārbūves posmā no Rēzeknes līdz Bekšiem ieviesti četri luksofora posmi un ātruma ierobežojums 30, 50 un 70 km/h, paredzamais šķērsošanas laiks - 30 minūtes.