Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Brīvdienu ceļvedis. Septiņas lietas, kas jāpiedzīvo 25. un 26. jūlijā. FOTO. VIDEO
Šī nedēļas nogale piedāvā plašu kultūras un izklaides programmu.
Kultūra

Brīvdienu ceļvedis. Septiņas lietas, kas jāpiedzīvo 25. un 26. jūlijā. FOTO. VIDEO

Jauns.lv

Šī nedēļas nogale plašu kultūras un izklaides programmu piedāvā gan tautiskās eksotikas cienītājiem, gan mūzikas mīļotājiem, gan tiem, kuri vēlas izrauties atpūtā no pilsētas mūriem. Savs prieks būs arī mākslas baudītājiem un izstāžu apmeklētājiem.

Brīvdienu ceļvedis. Septiņas lietas, kas jāpiedzīv...

Gastronomiskā tūrisma cienītāji gaidīti Kurzemes pusē – Dundagā notiks Sklandraušu festivāls, bet Sabilē – ikgadējie Vīna svētki. Savukārt mūzikas mīļotāji tiek gaidīti Vidzemes Šveicē – tur gan Blūza svētki, gan introvertās mākslas un mūzikas festivāla „Ad Lucem” centrālie notikumi. Skaistuma cienītājiem jādodas uz Tukumu pēc smukuma – pilsētas svētkiem „Uz Tukumu pēc smukuma”. Šajā nedēļas nogalē Saulkrastos un Valmierā, bet nākamajās nedēļās – citviet Latvijā, vecāki un vecvecāki jauno paaudzi var vest uz muzikālo izrādi „Tā tik bija vasara!”, kas tapusi pēc nu jau senioru paaudzes bērnības dienu rakstnieces Zentas Ērgles darbu motīviem.

1. Muzikālā izrāde visai ģimenei – „Tā tik bija vasara!” Saulkrastos un Valmierā

Muzikālais teātris „7” šo piektdien, 24. jūlijā, Saulkrastu brīvdabas estrādē (pulksten 20.00) un sestdien, 25. jūlijā, Valmieras estrādē (arī pulksten 20.00) uzsāks turneju pa Latviju ar savu jaunāko iestudējumu – brīvdabas izrādi „Tā tik bija vasara”, kas tapusi pēc Zentas Ērgles stāstu „Tā tik bija vasara” un „Noslēpumainais atradums” motīviem. Izrāde ļaus izcilās rakstnieces aizrautīgo literāro pasauli ieraudzīt šodienas krāsās, sola iestudējuma autori.

„Muzikālais teātris „7” ir viens no nedaudzajiem teātriem, kurš savus darbus veido tikai par mums pašiem – par latviešiem. Savā vienpadsmitajā sezonā, virzot teātri pretim jauniem profesionāliem izaicinājumiem, esam iedvesmojušies no savulaik tik populārās rakstnieces Zentas Ērgles. Jauna radošā komanda, jauni aktieri blakus mūsu „grandiem”, jauni izaicinājumi mūzikā, jauns piedzīvojums, kurā ik uz soļa satiksies divi laikmeti – vecie labi laiki un skaistā, iespējām bagātā šodiena. Pieaugušajiem tā būs iespēja salīdzināt, kas ir mainījies un kas palicis nemainīgs kopš Zentas Ērgles laikiem, bet jaunajai paaudzei – ieraudzīt pašiem sevi no malas,” stāsta teātra direktors Aigars Dinsbergs.

Izrādes darbība norisinās mūsdienās, tepat – jūras krastā, milzīgajā un pamestajā Hāzenfūsa villā, kas beidzot nonākusi likumīgās mantinieces īpašumā. Klīst leģenda, ka šajā villā Otrā pasaules kara laikā apslēpti austriešu grāfienes Bellegardes dārgumi, kurus nevienam līdz šim tā arī nav izdevies atrast. Un te pēkšņi kādu dienu viss sagriežas kājām gaisā un īstie piedzīvojumi sākas ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem...

Iestudējumu veidojis dramaturgs Kārlis Anitens, viņa pārziņā arī izrādes scenogrāfija, tērpi un režija. Lomās Vita Vārpiņa, Rihards Lepers, Juris Kalniņš, Jolanda Suvorova, Artis Robežnieks, Zane Jančevska, Arturs Dīcis, Anna Šteina, Madars Zvagulis, Zane Burnicka, Zigurds Neimanis, Ligita Skujiņa, Enriko Avots, Kārlis Anitens, Sāra Estere Anitena, Sonora Gabrāne un Santa Vintere.

Nākamās „Tā tik bija vasara!” izrādes: 31. jūlijā – Alūksnē, 1. augustā – Tukumā, 8. augustā – Madonā, 14. augustā – Ikšķilē, 21. augustā – Bauskā un 22. augustā – Kuldīgā. Biļešu cenas: 6 – 15 eiro („Biļešu paradīzes” tīklā).

Top Zentas Ērgles piedzīvojumu izrāde (LTV Kultūras ziņas)

2. Sabiles Vīna svētki

Kurzemes mazpilsētā Sabilē, kura var lepoties ar vistālāk Eiropas ziemeļos esošo vīna kalnu, līdz 26. jūlijam jau 17. reizi svin Vīna svētkus. Kā jau katru gadu, arī šogad svētki tiek krāšņi svinēti vairākas dienas un programmā ikviens atradīs kaut ko sev interesējošu.

Piektdiena, 24. jūlijs, sāksies „Sportotavā”, bet vakarā Sabiles bijušās rūpnīcas teritorijā uzstāsies grupa „Pienvedēja piedzīvojumi” un bundzinieks Kristers Hartmanis. Vakars noslēgsies Sabiles kultūras nama pagalmā ar „Retro GMG”.

Sestdien, 25. jūlijā, gaidāma svētku notikumiem visbagātākā un aizraujošākā diena. Darbosies vīna un amatnieku tirdziņš, būs danči „Dancotavā” un atpūta „Lasītavā”. Būs Sabiles sidrs, UFO, Jorans Šteinhauers un deju grupa „Bump”, „Krāmotavā” norisināsies kultūras krāmu tirgus, „Vīnotavā” – muzicēšana un filozofēšana. „Selfiju ielā” varēs uzņemt pašbildi, „Vīngliemežotavā” sagaidīt 7. Sabiles vīngliemežu šovu, nošļūkt pa vīna putām „Putotavā”, nogaršot klimpas „Klimpotavā”, dejot zumbas dejas „Zumbotavā”.

Būs arī teatralizētais gājiens „Skurbums pāriet, dullums – nē” par tēmu „Svinamās dienas”, kas kā vienmēr pārsteigs ar krietnu humora devu. Vakaru noslēgs popielas „Vīna dullums”, krāšņa ugunsskulptūra Karātavu kalnā un svētku balle ar „Lauku muzikantiem” un grupu „Stende”.

Svētdiena, 26. jūlijs, iesāksies ar dievkalpojumu un teātra „Tu un Es” izrādi bērniem un pieaugušajiem „Visi kopā Sabilē”, bet jau vēlāk norisināsies vēl nebijis svētku pasākums „Priecīgs un vesels!” – mundruma skrējiens ar pārsteigumiem Rambulītes upē „Vīns vieno!”.

Jāteic, ka šogad uz svētkiem būs daudz ērtāka nokļūšana, jo kopš maija vidus atkal ir atvērts slēgtais Kandavas – Sabiles ceļš gar Abavas senleju, kurš kalna nogruvuma dēļ bija slēgts no pērnā gada. Sīkāk internetā: www.sabile.lv.

Jūlija pēdējās brīvdienās Sabilē norisināsies vērienīgie ikgadējie Vīna svētki, kas pilsētniekiem un viņu viesiem sagādās daudz jauku un jautru brīžu.
Jūlija pēdējās brīvdienās Sabilē norisināsies vērienīgie ikgadējie Vīna svētki, kas pilsētniekiem un viņu viesiem sagādās daudz jauku un jautru brīžu.

3. Sklandraušu festivāls Dundagā

Dundagā sestdien, 25. jūlijā notiks kurzemnieku virtuves gardumam – sklandrausim veltīts festivāls. Tajā varēs ne tikai apēst pa kādam rausim, bet arī iegūt tā receptes. Vakarpusē notiks lielkoncerts „Sklandrausis - saules rausis” un lustīga balle.

Sklandraušu festivāls 25. jūlijā tiks atklāts pulksten 12.00 laukumā pie Dundagas pils. No pusdienlaika līdz pusčetriem pēcpusdienā pie pils būs plaša kultūras programma, kuras ietvaros uzstāsies vokālā pedagoga Edgara Kramiņa vadītās vokālās mākslas laboratorijas „Izdziedi vasaru” dalībnieki, tautas mūzikas ansamblis no Čehijas, Dundagas kultūras pils vokālais ansamblis „Sendienas” un improvizācijas teātris „Improzoo”. Būs arī Amatnieku un mājražotāju tirdziņš, spēles un atrakcijas bērniem, kā arī radošās darbnīcas un meistarklases, kurās varēs apgūt senos amatus (programmā: veidojumi no māla, bērzu tāss pārvērtības, mūzikas instrumenti no dabas materiāliem (tostarp arī stabules un svilpavnieki), ieskats zedeņu žoga gatavošanā, skalu grozi un sklandraušu veidošana no plastikas).

No pulksten 13.00.līdz 16.00 notiks Sklandraušu cepšanas meistarklase, kurā Dundagas novada čaklākās sklandraušu cepējas Dženeta Marinska un Elma Zadiņa piedāvā iespēju jebkuram interesentam apgūt sklandraušu cepšanas māku.

Pēcpusdienā būs arī Senlaiku mantu izsole, Sklandraušu ekspozīcijas atklāšana un latviskās dzīvesziņas turētāju godināšana - pils pagalmā. Piecos vakarā folkloras pētniece Janīna Kursīte - Pakule vadīs semināru „Kurzemes tradīciju vērtības mūsdienu vidē”, kas būs veltīts aizvadītās vasaras tradicionālās kultūras un mutvārdu vēstures ekspedīcijai Dundagas novadā.

Lielā sklandrauša veidošana pie parka estrādes sāksies pulksten 18.30, bet astoņos vakarā ieskanēsies lielkoncerts „Sklandrausis - saules rausis”, kurā piedalīsies kori, deju kolektīvi, folkloras kopas, kokļu ansambļi un citi mākslinieki. Desmitos vakarā sāksies balle, kurā spēlēs grupa „Galaktika”.

Biļešu cena: atsevišķi uz koncertu un balli – 3 eiro, uz abiem pasākumiem – 5 eiro. Sīkāk internetā: www.dundaga.lv.

Jūlija pēdējā sestdienā – 25. jūlijā - Dundagā notiks festivāls par godu kurzemnieku lepnumam un latviešu tradicionālās virtuves delikatesei – sklandrausim.
Jūlija pēdējā sestdienā – 25. jūlijā - Dundagā notiks festivāls par godu kurzemnieku lepnumam un latviešu tradicionālās virtuves delikatesei – sklandrausim.

4. Pilsētas svētki „Uz Tukumu pēc smukuma”

Tukumā šajā nedēļas nogalē notiek pilsētas svētki „Uz Tukumu pēc smukuma!” Šogad svētkus caurvīs motīvs – Tukuma Smukuma meklēšana. Tukuma Smukums slēpjas bērnos un jauniešos, radošos, sportiskos un aktīvos cilvēkos, enerģiskos uzņēmējos, mākslā, dzejā, mūzikā... Svētku pirmā diena būs veidota kā citādu sajūtu diena. 25. jūlijā Brīvības laukumā ikvienam būs iespēja izjust seno laiku atmosfēru, kad tajā darbojās tirgus un pulcēja tirgotājus, amatniekus un pircējus no tuvām un tālām vietām. Bet 26.jūlijā pasākumi būs veltīti galvenokārt mazajiem tukumniekiem un sportiskām aktivitātēm.

* Piektdienas, 24. jūlija, pievakarē Brīvības laukumā notiks Tukuma Mākslas skolas audzēkņu konkurss „Baroka lokas un cakas”. Pussešos vakarā sāksies Pils ielas vakara svētki „Gaisma. Vārds. Krāsa”. Būs arī dažādas aktivitātes Policijas pagalmā, bet deviņos vakarā Durbes estrādē - Jaunības smukums Tukumā: pasākums jauniešiem - batlu cīņas, skeiteru paraugdemonstrējumi, diskotēka.

* Sestdiena, 25.jūlijs, būs Lielā svētku diena, kad svētku aktivitātes sāksies jau deviņos no rīta. Būs skrējiens „Skrienam pēc smukuma”, piepūšamās atrakcijas, Ēdamiela, koncerti, lustes, ziņģes, danči, Milžu cīņas un daudz citas jautrības. Svētku vakara daļa sāksies astoņos vakarā ar svētku gājienu „Tukums kāpj kalnā”, kam Durbes estrādē sekos Tukuma pilsētas svētku 20 gadu jubilejas pasākums, kura centrālais pasākums būs Aijas Andrejevas koncertprogramma „Soļi”, kas turpināsies ar uguņošana un Svētku balli kopā ar Kristapa Krievkalna grupu.

* Svētdienas, 26.jūlija, pasākumi būs veltīti visai ģimenei. Šo dienu raksturos devīze „Nāksim kopā!”. Diena iesāksies ar sportiskām aktivitātēm, kam seko dažādi pasākumi bērniem.

Šie ir tikai daži pasākumi no plašās svētku programmas. Sīkāk internetā: www.tukums.lv.

Šīs nedēļas nogalē notiek, iespējams, Latvijā smukākie pilsētas svētki – „Uz Tukumu pēc smukuma!”
Šīs nedēļas nogalē notiek, iespējams, Latvijā smukākie pilsētas svētki – „Uz Tukumu pēc smukuma!”

5. Introvertās mūzikas festivāls „Ad Lucem”

Šajās dienās vairākās Latvijas pilsētās notiek ikgadējā introvertās mākslas festivāla „Ad Lucem” („Uz gaismu”) koncerti un pasākumi, kas aicina ikvienu pievērsties savai iekšējai pasaulei. Festivāla gaisotne sniedz patvērumu no ikdienas steigas, trokšņiem un stresa, tajā var izjust mieru un harmoniju, ieklausīties skaņās, klusumā un sevī, sastapt ceļabiedrus un gūt iedvesmu turpmākajam ceļam. Šajā nedēļas nogalē jūs varat apmeklēt:

* piektdien, 25. jūlijā Rīga, Spīķeru koncertzālē, koncertā „Ziemeļu mūzikas meistari” uzstāsies ansamblis „Groupa” (Zviedrija/Norvēģija) Skandināvu mūzikas smalkais vijums, virtuozitāte un improvizācijas gars ir kvalitātes, kas jo īpaši atklājas „Groupas” mūziķu izpildījumā, piesaistot uzmanību arī ar pavisam neparastu pašdarināto sitaminstrumentu klāstu un spēles veidu (biļešu cena: 8,40 – 12 eiro).

* sestdien, 25. jūlijā, Siguldas koncertzālē „Baltais flīģelis” notiks festivāla radošās nometnes pasākumi: * pulksten 12.00 - ansambļa „Groupa” meistarklases: etnomūzika, džezs, kompozīcija (bez maksas); * pulksten 15.00 - Ebru mākslas prezentācija. Ebru ir ekskluzīva un vienreizēja seno persiešu radīta māksla, kuras pamatā ir gleznošana uz ūdens virsmas; * no pulksten 15.30 - Ebru mākslas praktiskās nodarbības visiem interesentiem (dalības maksa: 5 eiro); * pulksten 18.00 - Gongu meditācija. Gongu meditācijai ir sena vēsture. Savulaik budistu klosteros ar gonga skaņām pievērsa uzmanību dieviem (dalības maksa: 10 – 15 eiro).

* Savukārt svētdien, 26. jūlijā, Siguldas koncertzālē „Baltais flīģelis” pulksten 13.00 notiks filozofijas zinātņu maģistra Valda Svirska lekcija „Iekšējās pasaules apvāršņi mūzikā un meditācijā, bet pulksten 15.00 - arhitekta Kaspara Rikarda lekcija „Sakrālā ģeometrija” (ieeja uz lekcijām par ziedojumiem). Bet pulksten 17.00 koncertzālē norisināsies mākslinieka Jura Toropina gleznu izstādes atklāšana..

* Siguldas Jaunās pils dārzā svētdien, 26. jūlijā, pulksten 11.00 bezmaksas koncertu „Saules dziesmas” sniegs ansamblis „Vecpilsētas dziedātāji”.

* Savukārt koncertzālē „Baltais flīģelis svētdien, 26. jūlijā, pulksten 18.00 uzstāsies somu duets „Duo mitrej”, kas iepazīstinās ar somu laikmetīgo mūziku un deju (biļešu cena: 7- 10 eiro).

Koncerti turpināsies arī jaunnedēļ. Ventspils teātra namā „Jūras vārti” 28. jūlijā uzstāsies instrumentālā grupa, kurā spēlēs Laima Jansone (Latvija, kokle), Sauļus Petreikis (Lietuva, pūšaminstrumenti) un Mārtiņš Miļevskis (Latvija, sitaminstrumenti), bet 29. jūlijā Siguldas koncertzālē „Baltais flīģelis” notiks festivāla noslēguma koncerts „Baltu un persiešu etno mūzika”.

Biļetes „Biļešu servisa” tīklā. Sīkāk internetā: www.adlucem.lv.

Ebru ir vienreizēja seno persiešu radīta māksla, kuras pamatā ir gleznošana uz ūdens virsmas. Sestdien ar to iepazīties un sākt apgūt varēs Siguldas koncertzālē „Baltais flīģelis”.
Ebru ir vienreizēja seno persiešu radīta māksla, kuras pamatā ir gleznošana uz ūdens virsmas. Sestdien ar to iepazīties un sākt apgūt varēs Siguldas koncertzālē „Baltais flīģelis”.

6. Blūza svētki Siguldā

Līdz ar Introvertās mākslas festivālu Siguldā sestdien, 25. jūlijā notiks jau sestie Blūza svētki. Pilsdrupu estrādē līdzās pašmāju mūziķiem uzstāsies arī blūzmeņi no ASV, Austrijas un Lietuvas.

Svētkos piedalīsies jaunais Latvijas blūzmenis Jānis Zvērs jeb „Johnny B Beast”, kas dziesmas uz ģitāras izpilda pat ar blašķi un šotu glāzīti. Uz skatuves kāps arī gados jauns pašmāju kolektīvs „The Coco’nuts”, kā arī Latvijas blūza vecākā paaudze – „The Blues Gang” un vecmeistars Jānis Vanadziņš ar savu kolektīvu „Mozambika”.

Festivālu turpinās viesi no ārzemēm: kopā ar Lietuvas blūza veterānu Aleksandru Belkinu un domubiedriem uzstāsies Teksasas blūza dziesminieks Kīgens Makinrojs. Savu Eiropas turneju tieši Siguldā noslēgs vēl viens viesis no tālās Amerikas - Sedriks Bernsaids. Leģendārā Misisipi blūzmeņa R.L. Burnside mazdēls un bundzinieks jau piecas reizes saņēmis prestižo „The Blues Music Award” balvu, iegūstot blūza labākā bundzinieka statusu četras reizes pēc kārtas!

Koncertu noslēgumā uz skatuves kāps ērģelnieks Rafaels Resnigs no Austrijas ar savu grupu. 2013.gadā žurnāla „Downbeat” aptaujā Rafaels tika nominēts „gada labākā ērgelnieka” kategorijā. Uz skatuves šim kolektīvam pievienosies mūsu saksofonists Toms Rudzinskis un trompetists Oskars Ozoliņš.

Festivāla koncerti sāksies pulksten 18.00 un ilgs līdz vieniem naktī (ieeja estrādē no pulksten17.00). Biļešu cena: 15 eiro (“Biļešu paradīzes” tīklā). Sīkāk internetā: www.www.bluesfest.lv.

Kīgens Makinrojs: „I’m Still Here”

Siguldā uz sesto Blūza svētku skatuves kāps arī Latvijas blūza vecmeistars Jānis Vanadziņš ar savu kolektīvu „Mozambika”.
Siguldā uz sesto Blūza svētku skatuves kāps arī Latvijas blūza vecmeistars Jānis Vanadziņš ar savu kolektīvu „Mozambika”.

7. Izstāžu ceļvedis: cilvēki kāpās, netverami sajūtamais un Kuldīgas namu stāsti

* Latvijas Fotogrāfijas muzejā (Mārstaļu ielā 8, Vecrīgā) līdz 16. augustam skatāma fotogrāfa Andreja Strokina izstādes „Cilvēki kāpās”. Projekts „Cilvēki kāpās” pēta robežu starp pilsētvidi un dabu Bolderājas un Daugavgrīvas rajonos. Andrejs Strokins atzīmē, ka šī teritorija ir interesanta gan ar tās ģeogrāfisko novietojumu, gan vēsturisko fonu. Sīkāk internetā: www.fotomuzejs.lv.

Latvijas fotogrāfijas muzejā skatāma Andreja Strokina izstāde „Cilvēki kāpās”, kas stāsta par Bolderāju un Daugavgrīvu.
Latvijas fotogrāfijas muzejā skatāma Andreja Strokina izstāde „Cilvēki kāpās”, kas stāsta par Bolderāju un Daugavgrīvu.

* Pārdaugavā, Kalnciema kvartālā (Kalnciema ielā 36/38), fonda „Mākslai vajag telpu” Vasaras mājā atklāta fotogrāfa un mākslinieka Arņa Balčus izstāde. Tā tapusi kā memoriālā dzīvokļa konceptuāla fikcija, kas veltīta Džemmai Skulmei viņas 90 gadu jubilejas sakarā. Mākslinieks pievērsies gan Džemmas Skulmes radošajai darbībai, gan viņas sociālajai aktivitātei publiskajā telpā. Atsevišķas mēbeles, priekšmeti un fotogrāfijas veido stāstu, kas atklāj mākslinieka interpretētu fragmentu viena cilvēka atstātajiem nospiedumiem vēsturē. Izstāde būs skatāma līdz 2. augustam. Sīkāk internetā: www.makslaivajagtelpu.lv.

Fonda „Mākslai vajag telpu” Vasaras mājā Pārdaugavā atklāta fotogrāfa un mākslinieka Arņa Balčus izstāde, kas tapusi par godu Džemmas Skulmes 90 gadu jubilejai.
Fonda „Mākslai vajag telpu” Vasaras mājā Pārdaugavā atklāta fotogrāfa un mākslinieka Arņa Balčus izstāde, kas tapusi par godu Džemmas Skulmes 90 gadu jubilejai.

* Vecrīgas galerijā „Mākslas banka” (Jaunielā 14) līdz 1. augustam skatāma Daces Runčas personālizstāde „Acīmdzirdamais, netverami sajūtamais". Tajā māksliniece piedāvāta baudīt uz audekla krāsā un līnijā stāstītos, skaistākos šī gada mirkļus, 21 gleznojumu. Dace Runča glezniecībā strādā brīvi un enerģiski spilgti, eksperimentējot ar materiāliem, krāsām un dažādām glezniecības tehnikām. Sīkāk internetā: www.makslasbanka.lv.

Dace Runča. „Sveicieni Vinsentam!” (fragments), a/a, 2013.
Dace Runča. „Sveicieni Vinsentam!” (fragments), a/a, 2013.

* Savukārt citā Vecrīgas galerijā – „Jēkabs” (Jēkaba ielā 26/28) līdz 7. augustam apskatāma gleznotāja Jāņa Oša (1926 – 1991) gleznu izstāde, kurā eksponētas 20 viņa gleznas. Jānis Osis ir izcils tonālās glezniecības meistars, savos darbos radījis pārsteidzošus telpas, apjomu un materialitātes iespaidus. Viņa daiļradi raksturo viegls, atraisīts gleznojums un lakonisks krāsu risinājums. Jānis Osis ir strādājis klasiskajā eļļas, dažkārt temperas tehnikā vai jauktā tehnikā, izmantojot dažāda sastāva krāsas. Sīkāk internetā: www.paintings.lv.

Jāņa Oša gleznas mākslas galerijā „Jēkabs”

Jāņa Oša gleznas mākslas galerijā „Jēkabs”

„Kuldīgas namu stāsti” muzejā (Skrundas televīzija)

8. Skrituļošanas maratons Mārupē

Savukārt, tie rīdzinieki un apkārtnes iedzīvotāji, kuri svētdien, 26. jūlijā, neplāno doties ārā no Rīgas, var piedalīties „Spices” skrituļslidošanas maratonā. „Spices” skrituļslidošanas maratons Mārupē ir sportiski ģimenisks pasākums, kas jau sesto gadu vieno gan profesionālus sportistus no Latvijas un ārzemēm, gan kaislīgus amatierus un aktīvās atpūtas piekritējus. Sporta distances (42,2 km) laikā tiks noskaidrots ne tikai „Spices” skrituļslidošanas maratona uzvarētājs, bet arī Latvijas Čempions skrituļslidošanā, savukārt Tautas distancē (21,2 km) sevi pierādīt ir aicināti skrituļslidošanas amatieri un entuziasti. Ģimeņu distance (6,2 km) šogad vienos radošākos skrituļslidošanas atbalstītājus, bet Bērnu brauciens (0,5 – 1 km) pulcēs jaunākos maratona dalībniekus vecuma grupā līdz 12 gadiem. Visas dienas garumā, paralēli sacensībām, klātesošie varēs baudīt ballītes atmosfēru DJ Toma Grēviņa mūzikas pavadījumā un iesaistīties dažādās izklaidējošās aktivitātēs un spēlēs, ko būs sagatvojuši pasākuma organizatori un atbalstītāji. Sīkāk internetā: www.maratoni.lv

Svētdien, 26. jūlijā, notiks tradicionālais „Spices” skrituļošanas maratons, kurā tiks noskaidrots arī Latvijas čempions skrituļošanā.
Svētdien, 26. jūlijā, notiks tradicionālais „Spices” skrituļošanas maratons, kurā tiks noskaidrots arī Latvijas čempions skrituļošanā.