Sabiedrība
2021. gada 19. augusts, 21:14

Žurnālistu asociācijas balvu par ieguldījumu žurnālistikā piešķir mūžībā aizgājušajam Tjarvem

Jauns.lv / LETA

Ceturtdienas vakarā Latvijas Žurnālistu asociācija (LŽA) pasniedza balvas par sasniegumiem žurnālistikā 2020. gadā, Intas Brikšes piemiņas balvu par izcilu ieguldījumu žurnālistikā piešķirot pērn mūžībā aizgājušajam žurnālistam un augstskolas pasniedzējam Rolandam Tjarvem, informēja asociācijā.

Nominācijā "Ziņa un reportāža" balvu saņēma Gunita Nagle par publikāciju "Četru bērnu māte. Mirusi" žurnālā "Ir", nominācijā "Analītika un pētniecība" balva piešķirta Indrai Sprancei un Anitai Braunai, kuras Latvijas Radio veidoja raidījumu sēriju par Aivara Lemberga prāvas aizkulisēm un "Ventspils grupējumu", savukārt nominācijā "Analītika un pētniecība - Covid-19" balvu saņēma Sanita Jemberga un Inese Liepiņa no pētnieciskās žurnālistikas centra "Re:Baltica" par publikāciju sēriju "Vakcīnu sāga".

Nominācijā "Intervijas un apraksts" balvu LŽA piešķīra Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienesta komandai - Aijai Kincai, Ivanam Milovam, Dacei Koklei, Edmundam Rimšānam - par dokumentālo filmu "Netīrā zona". Balva par izciliem sasniegumiem nominācijā "Jaunie formāti" tika LTV Ziņu dienesta un producentu kompānijas "Buzz Division" komandai, kurā bija Jānis Geste, Dagnija Neimane-Vēvere, Žanete Ostreiko, Kristiāna Grāmatiņa, Rojs Rodžers, par "16+" debatēm.

Balva pasniegta arī nominācijā "Veikums mazākumtautību valodā", kurā laurus plūca Kristīna Hudenko un Kristīne Moisejeva no portāla "rus.delfi.lv" par darbu "Kod.lv", savukārt nominācijā "Gada jaunais žurnālists" balvu saņēma ziņu portāla "apollo.lv" žurnāliste Luīze Lote Āboliņa.

Gada redaktora balvu saņēma Anita Brauna no Latvijas Radio, bet Reģionālo un diasporas mediju balvu pasniedza laikraksta "Neatkarīgās Tukuma Ziņas" redakcijai.

Iesūtītos darbus vērtēja asociācijas 2021. gada pilnsapulcē ievēlēta komisija, kuras sastāvā bija Sigita Roķe, Sanita Upleja-Jēgermane, Ginta Alberte, Lāsma Antoneviča, Arnis Krauze un Anna Peipiņa.