foto: Juris Rozenbergs
Ieva Akuratere šokā par dziesmas „Manai tautai” izmantošanu pretvakcinācijas kampaņā
Lolita Ritmanis paziņojusi: „Simtprocentīgi pievienojos Ievai. Nelegāli izmantota lūgšana bez komponistes Brigitas atļaujas, un bez mākslinieces Ievas atļaujas. Nemaz nerunājot par tematu! Lūdzu tūlīt dzēst reklāmu! Vārda autora Andra Ritmaņa pēcnācēju vārdā - Lolita R”.
Sabiedrība
2021. gada 12. augusts, 12:31

Ieva Akuratere šokā par dziesmas „Manai tautai” izmantošanu pretvakcinācijas kampaņā

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Dziedātāja Ieva Akuratere un komponiste Brigita Ritmane ir sašutušas par Atmodas laika neoficiālās himnas „Manai tautai” („Palīdzi, Dievs!”) izmantošanu pretpotēšanās kampaņā, kurā tiek aicināts nevakcinēties pret Covid-19 un vītas dažādas sazvērestības teorijas. Viņas aicina nekavējoši pārtraukt dziesmas nesankcionētu izmantošanu.

Ieva Akuratere sociālajos tīklos ierakstījusi: „Kategoriski protestēju pret spekulatīvu, nesaskaņotu, patvaļīgu dziesmas „Manai tautai” („Palīdzi, Dievs!”) izmantošanu pretpotēšanās kampaņā! Kopā ar mani protestē dziesmas komponiste Brigita Ritmane un viņas māsa komponiste Lolita Ritmanis! Attopieties!

Uzskatu, ka katram jāpauž sava pārliecība ar saviem spēkiem un līdzekļiem godīgi, bez agresijas. Tikai tad vēstījumam ir spēks, ja tas ir patiess”.

Lolita Ritmanis paziņojusi: „Simtprocentīgi pievienojos Ievai. Nelegāli izmantota lūgšana bez komponistes Brigitas atļaujas, un bez mākslinieces Ievas atļaujas. Nemaz nerunājot par tematu! Lūdzu tūlīt dzēst reklāmu! Vārdu autora Andra Ritmaņa pēcnācēju vārdā - Lolita R”.

Pret tautas lūgšanas izmantošanu antivakseru reklāmās iebilst arī sociālo tīklu lietotāji:

Vizma Maksins: „Cik bēdīgi un nepieņemami”.

Valdis Zarinonkulis: „Šī nav tā dziesma, kuru vispār jebkādās kampaņās izmantot!”