Sabiedrība
2021. gada 9. jūlijs, 11:55

Pauls Timrots asi kritizē Rīgas pašvaldības transporta attīstības plānu 2050. gadam

Jauns.lv

Jaunajā Rīgas mobilitātes attīstības plānā līdz 2025. gadam ir daudz nepilnību un neskaidrību, ziņo TV3 raidījums "Zebra".

Rīgas domes satiksmes un transporta lietu komitejas sēdē apspriests attīstības plāns līdz 2050. gadam. Tajā prezentēti dažādi konceptuāli piedāvājumi, tostarp plaša tramvaja infrastruktūras ierīkošana gan uz Merķeļa ielas, gan Purvciemā, kā arī velojoslu izvietošana uz Brīvības ielas.

Lai gan raidījums "Zebra" šajā plānā norādījis uz daudzām nepilnībām, satiksmes eksperts Pauls Timrots uzslavējis Rīgas domes deputātu Vadimu Faļkovu, par plāna izskatīšanu un precīzu jautājumu uzdošanu sēdes laikā.

"Labi, ka vismaz viens tajā domē skatās tiem papīriem līdzi un mūsu vārdā pārbauda, ko tad mums te sola un kur mēs tos miljonus tērēsim," komentē Timrots.

Rīgas centrā izveidots piecus kilometrus garš "vasaras ielu maršruts"

Šovasar Rīgas dome (RD) ieviesīs plašu satiksmes mierināšanas, pilsētas labiekārtošanas un kultūras programmu "Rīgas vasara 2021". Gandrīz piecu kilometru garajā ...

gallery icon

Pie Rīgas mobilitātes plāna strādājis pilsētplānošanas konsultāciju un arhitektūras uzņēmums "Gehl Architects".

"No kurienes vispār aug kājas tam pasākumam, ka mēs ticam, ka birojs "Gehl Architects" ir labākais pasaulē?" vaicā Timrots. "Man ir lielas aizdomas, ka viņi nejēdz, ko dara."

"Šis pētījums ir veikts par ļoti šauru zonu, proti, tikai A. Čaka iela un vēl nedaudz klāt Kr. Barona iela. Izpētīta ir tikai ļoti maza ģeogrāfiska vieta, un nav skatīta kopējā transporta infrastruktūra Rīgā," atzinusi Solveiga Reigstāda, kas pārstāv projekta autoru komandu "Gehl Architects".

Kā ziņots raidījumā "Zebra", Rīgas transporta sistēmas ilgstpējīgas mobilitātes rīcības programmā līdz 2025. gadam "Gehl Architects" esot secinājuši, ka velojoslas iespējams izvietot lērumā Rīgas ielu, izņemot A. Čaka. 

"Tagad, kad ir uztaisītas šīs velojoslas A. Čaka ielā, neklausot tam birojam, viņi aplaudē un saka: "Apsveicam!", komentē Timrots. "Kurā brīdī mums viņiem vajag ticēt? Tad, kad viņi saka, lai nedara tā, vai tad, kad viņi mūs apsveic?"

Kā raidījumā "Zebra" ziņots, šajā plānā ieguldīs ap 60 miljoniem eiro. 

Timrots norāda, ka plānā prezentētas vairākas skices, kas uzzimētas ar lodīšu pildspalvu: "Ja man kāds piesolītu 60 miljonus par to, ka es kaut ko darīšu, es laikam kārtīgāk uzzīmētu."