Sabiedrība
2021. gada 7. jūlijs, 15:46

Spānijas premjeram noliekot ziedus pie Brīvības pieminekļa, ierodas aktīvisti ar Katalonijas neoficiālo karogu

Jauns.lv

Šodien Latvijā oficiālā vizītē ieradās Spānijas premjerministrs Pedro Sančess.

Vizītes laikā bija paredzēta tikšanās ar valsts augstākajām amatpersonām, ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa un Ādažu militārās bāzes apmeklējums.

Ziedu nolikšanas ceremonijas laikā Spānijas premjerministru un viņa delegāciju blakus Brīvības laukumam sagaidīja arī vairākas personas ar Katalonijas reģiona neatkarības kustības atbalstītāju izmantoto, neoficiālo Katalonijas karoga variantu – “Estelada”:

foto: Mārtiņš Ziders
Blakus Brīvības laukumam, kur ziedus noliek Spānijas valdības galva, izlikts Katalonijas neoficiālais karogs.

Spānijas premjerministrs noliek ziedus pie Brīvības pieminekļa

Šodien Latvijā oficiālā vizītē ieradīsies Spānijas premjerministrs Pedro Sančess.

gallery icon
41

Pēc svinīgās ziedu nolikšanas ceremonijas pie Brīvības pieminekļa sekoja divpusējā tikšanās ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) un abu valstu delegācijām Ministru kabinetā, pēc kuras notiks Latvijas un Spānijas valdību vadītāju preses konference.

Vizītes laikā paredzēts arī Ādažu militārās bāzes apmeklējums ar militārās tehnikas apskati, un Spānijas premjerministrs tiksies ar Spānijas kontingenta karavīriem, kas pilda dienesta pienākumus NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas sastāvā.

Spānijas premjerministrs tiksies arī ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci (NA). Visā oficiālajā vizītē Spānijas valdības vadītāju pavadīs Spānijas vēstniece Latvijā Susana Margarita Kamara-Angulo.

Valsts kancelejā informēja, ka 2021. gadā aprit Latvijas un Spānijas diplomātisko attiecību simtgade.

Abu valstu divpusējās attiecības ir tradicionāli ciešas un konstruktīvas, abu valstu starpā norit regulāra vizīšu apmaiņa, kā arī ir vērojams pakāpenisks savstarpējās tirdzniecības pieaugums.

Vizītes laikā tiks ievērotas valstī noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības.