foto: Publicitātes
Par Cēsu novada domes priekšsēdētāju ievēlēts Jānis Rozenbergs
Jānis Rozenbergs.
Novadu ziņas
2021. gada 1. jūlijs, 10:29

Par Cēsu novada domes priekšsēdētāju ievēlēts Jānis Rozenbergs

Jauns.lv

Šodien, 1.jūlijā, notikušajā pirmajā jaunā 2021.gada sasaukuma apvienotā Cēsu novada domes sēdē par domes priekšsēdētāju ievēlēts Jānis Rozenbergs.

Cēsu novada vēlēšanu komisijas sasauktajā sēdē komisijas priekšsēdētāja Līga Dzemido informēja par vēlēšanu rezultātiem un mudināja jaunievēlētos deputātus izvirzīt kandidātus domes priekšsēdētāja amatam. Kā kandidātus domes priekšsēdētāja amatam Juris Žagars izvirzīja Jāni Rozenbergu, bet Jānis Kārkliņš izvirzīja Elīnu Stapuloni. Par Jāni Rozenbergu nobalsoja 17 deputāti, par Elīnu Stapuloni – divi.

Jānis Rozenbergs pateicās vēlētajiem un deputātiem par mandātu, sakot: “Centīšos to attaisnot pēc labākās sirdsapziņas. Darba cēliens būs izaicinošs, lai plašajā novada teritorijā saglabātu esošās labās lietas un veidotu jaunas, lai izveidotu vienotu attīstības telpu starp pilsētām un lauku reģioniem.”

Viņš arī pauda gandarījumu par to, ka deputātu korpusā nodrošināta pārstāvniecība no visa jaunā Cēsu novada un to ka šim korpusam ir liela pieredze pašvaldību darbā, kas būs svarīgi nākamajos četros gados.

Jaunajā apvienotā Cēsu novada domē ir 19 deputātu mandāti. No tiem 10 ir politiskajai partijai Jaunā VIENOTĪBA: Ēriks Bauers, Inga Cipe, Atis Egliņš-Eglītis, Erlends Geruļskis, Andris Melbārdis, Biruta Mežale, Jānis Rozenbergs, Inese Suija-Markova, Ainārs Šteins, Juris Žagars.

Trīs mandāti ir "LATVIJAS ZEMNIEKU SAVIENĪBAI": Indriķis Putniņš, Laimis Šāvējs, Hardijs Vents.

Divi mandāti Vidzemes partijai: Ella Frīdvalde-Andersone un Andris Mihaļovs.

Divi mandāti “Latvijas attīstībai”: Jānis Kārkliņš un Elīna Stapulone.

Viens mandāts: Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK": Guntis Grosbergs.

Viens mandāts "Kustība "Par!"", "PROGRESĪVIE": Ivo Rode.

Ceturtdien, 2021.gada 1.jūlijā, darbu sākot jauno novadu domēm, stājas spēkā Latvijas Administratīvi teritoriālā reforma. Tās rezultātā jaunajā Cēsu novadā tiek apvienoti līdzšinējie Amatas, Cēsu, Jaunpiebalgas, Līgatnes, Pārgaujas, Priekuļu un Vecpiebalgas novadi. Jaunā novada 2668,13 km2 lielajā teritorijā apvienoti teju 45 000 iedzīvotāji.