foto: LETA (Ieva Leiniša)
Daudzi atrakciju pakalpojumu iekštelpās sniedzēji bažīgi, ka saskarsies ar personāla problēmu
Ūdens atrakciju parks "Līvu akvaparks".
Sabiedrība
2021. gada 29. jūnijs, 18:42

Daudzi atrakciju pakalpojumu iekštelpās sniedzēji bažīgi, ka saskarsies ar personāla problēmu

Jauns.lv / LETA

Daudzi atrakciju pakalpojumu iekštelpās sniedzēji saskarsies ar personāla problēmu obligātās prasības pēc Covid-19 sertifikāta dēļ, jo par to iepriekš neviens nebrīdināja, norāda SIA "Superparks", kas nodrošina "Annels" izklaides centru darbu, menedžere Irina Sokolova, komentējot valdības otrdienas lēmumu, kas ļaus sniegt saimnieciskos pakalpojumus, kas saistīti ar iekštelpu atrakcijām.

"Daudzi uzņēmumi saskarsies ar personāla problēmu, jo obligāta prasība ir Covid-19 sertifikāts. Taču vēl nav tik daudz cilvēku, kam ir šis sertifikāts. Neviens arī nebrīdināja, ka tā būs obligāta prasība," teica Sokolova.

Viņa atzīmē, ka sertifikāta saņemšanai nepieciešamais laiks ir aptuveni viens mēnesis. "Un ko darīt tiem darbiniekiem, kas vēlas strādāt, bet noteikumu dēļ nevarēs!? Vai šos darbiniekus būtu jāatbrīvo no darba?" retoriski vaicāja Sokolova.

Vienlaikus viņa pauda pārliecību, ka "uzņēmēji diskriminācijas dēļ arī zaudēs klientus". Tāpat viņa prognozēja, ka ikdienā būs daudz sūdzību un neapmierinātu klientu, kas noteikumu dēļ pakalpojumu izmantot nevarēs. "Žēl arī bērnu, kas, piemēram, grib spēlēties ar mammu, bet mamma nevar ienākt, jo nav sertifikāta," teica Sokolova.

Tai pat laikā viņa uzsvēra, ka uzņēmums gaida tikšanos ar klientiem - pakalpojumi netiek sniegti kopš pagājušā gada oktobra beigām. "Patlaban nav tik svarīgi vai tā ir vasara, vai ziema. Kaut saprotam, ka cilvēku plūsma nebūs tik liela," pauda Sokolova. Vienlaikus tiešu atbildi par konkrētiem plāniem atsākt darbu viņa nesniedza.

Savukārt "Līvu akvaparka" izpilddirektore Velta Lasmane norādīja, ka "Līvu akvaparks" gaidīs valdībā pieņemto grozījumu oficiālo publikāciju. "Pirmšķietami izskatās, ka grozījumi nepalielina iespēju atsākt pilnvērtīgu saimniecisko darbību," sacīja Lasmane.

Valdība otrdien atļāva sniegt saimnieciskos pakalpojumus, kas saistīti ar iekštelpu atrakcijām, tostarp akvaparkos, izklaides un atrakciju centros, batutu parkos, bērnu rotaļu istabās un bērnu pieskatīšanas vietās tirdzniecības centros.

Pakalpojumus būs atļauts sniegt personām, kurām ir sadarbspējīgs vakcinācijas sertifikāts, personām, kurām ir sadarbspējīgs pārslimošanas sertifikāts, personām, kurām ir sadarbspējīgs testēšanas sertifikāts, kā arī minētās personas pavadošajiem bērniem, kas jaunāki par 12 gadiem (bez sertifikātiem), ja tiek ievērotas stingras epidemioloģiskās drošības prasības.

Pakalpojumu sniegšana būs atļauta, ja pasākuma norises vai saimnieciskā pakalpojuma sniegšanas vietā telpās un teritorijā, kur var iekļūt apmeklētāji, arī personāls atbilst minētajām prasībām. Ja telpās vai teritorijā, kurā nevar iekļūt apmeklētāji, atradīsies personas, kas neatbilst minētajām prasībām, tajās būs jāievēro visas noteiktās epidemioloģiskās prasības.