foto: Valsts kanceleja.
Sieviešu formastērpi policistiem - vīriešiem? Golubeva kliedē bažas par Ģirģena publicēto "dokumentu"
Iekšlietu ministre Marija Golubeva
Sabiedrība
2021. gada 19. jūnijs, 19:19

Sieviešu formastērpi policistiem - vīriešiem? Golubeva kliedē bažas par Ģirģena publicēto "dokumentu"

Jauns.lv

Nesen amatā ievēlētajai iekšlietu ministrei Marijai Golubevai (AP) nācies atspēkot sociālajos tīklos figurējošu attēlu ar kādu "dokumentu", kurā teikts, ka "Iekšlietu ministrija iesaka visām Iekšlietu ministrijā dienējošajām amatpersonām izsniegt vienotus formas tērpus".

Attēlu savā sociālās vietnes "Facebook" lapā ievietojis bijušais iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV), un ar to līdz šim dalījušies jau ap 400 cilvēku.

Pie ieraksta lasāmi arī vairāki desmiti sašutumu paudoši komentāri.

"Vai tā ir taisnība, ka turpmāk iekšlietu dienestos strādājošie vīriešu kārtas pārstāvji drīkstēs vilkt sieviešu uniformas? Man nav šādas informācijas, bet šodien no vairākiem dienestu darbiniekiem saņēmu pārsūtītu šādu vēstuli. Par tās autentiskumu aicinu kliedēt bažas jauno ministri, kuras vārdā tā parakstīta. Gaidām oficiālu paziņojumu," raksta Ģirģens.

Ģirģena publicētajā attēlā ar dokumenta izskata lapu, uz kuras šķietami ir dažādi Iekšlietu ministrijas rekvizīti, tostarp Golubevas vārds, be ne paraksts, kā apgalvo Ģirģens, rakstīts: "Iekšlietu ministrija iesaka visām Iekšlietu ministrijā dienējošajām amatpersonām izsniegt vienotus formas tērpus. Kā arī vīriešu dzimtas amatpersonām izsniegt sieviešu formas tērpu elementus (svārkus, žokejcepures u.c.). Ja amatpersona vēlas nēsāt sieviešu formas tērpa elementus neradīt šķēršļus un atbalstīt."

foto: Ekrānuzņēmums

Golubeva: tiek izplatīts attēls ar viltotu dokumentu

Pašreizējā iekšlietu ministre Marija Golubeva savā "Twitter" kontā norāda, ka sociālajos tīklos izplatītais attēls ir viltojums.

"Attēlā redzamā dokumenta sagatavotāja nestrādā Iekšlietu ministrijā, e-pasta adrese neeksistē, dokuments NAV izveidots un reģistrēts Iekšlietu ministrijas dokumentu reģistrācijas sistēmā," raksta ministre.

Vēlāk Ģirģens pie sava ieraksta komentārā izteica pateicību par operatīvu atbildi, bet ar attēla dzēšanu gan nesteidzās.

Kā zināms, izstumjot no koalīcijas partiju "KPV LV", 3.jūnijā Sandi Ģirģenu (KPV LV) iekšlietu ministra amatā nomainīja Golubeva. Līdztekus tam Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) vadītajā valdībā tika nomainīti vai atgriezās amatā vēl trīs ministri. Golubeva ir nolikusi deputātes mandātu uz ministres amata laiku.