Politika
2021. gada 17. jūnijs, 17:55

"Viņi ir pagalam izlaidušies" - deputāte Stepaņenko noskaitusies par kolēģa uzvedību sēdes laikā

Jauns.lv

Saeimas deputāte Jūlija Stepaņenko ("Likums un kārtība") sociālajā vietnē "Facebook" ievietojusi video, kurā redzama Saeimas attālinātā sēde 16. jūnijā.

Video redzams, ka Saeimā pirmajā lasījumā tiek skatīts likumprojekts "Par Latvijas Republikas un Kosovas Republikas līgumu par nodokļu dubultās uzlikšanas attiecībā uz ienākuma nodokļiem un ļaunprātīgas izvairīšanās no nodokļu maksāšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu un tā Protokolu".

Kā likumprojekta atbildīgais referents bija nozīmēts Saeimas Ārlietu komisijas priekšēdētāja biedrs Ojārs Ēriks Kalniņš (JV), kurš, šķiet, īpašu vērību sēdei nepievērsa.

Brīdī, kad ieslēdzās Kalniņa kamera, deputāts tajā bija redzams, šķietami snauduļojot.

foto: Ekrānuzņēmums

"Kalniņa kungs, jums jāziņo par likumprojektu!" saucot dzirdama Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere.

Tajā brīdī Kalniņš šķietami atžirgst, bet vēl kādu laiku izskatās krietni apjucis. "Es nebiju gatavs ziņot vispār," aizsedzot kameru, nosaka deputāts.

Kalniņa pienākumus nācās uzņemties Ārlietu komisijas priekšsēdētājam Rihardam Kolam (NA).

Stepaņenko: "Viņi ir pagalam izlaidušies"

Uz video ar dusmām reaģēja Saeimas deputāte Stepaņenko. "Viņi ir pagalam izlaidušies, un viņiem ir pilnīgi vienaldzīgs to cilvēku liktenis, kuriem ar balsojumu ir nodarīts pāri," raksta deputāte.

"Rīt viņi šādi jau kādu astoto reizi nobalsos PRET obligāto sociālo iemaksu atlikšanu kaut uz gadu. Viņi ir izmērījuši savu vēlētāju, viņi zina, ka kūku cepējas, frizieres un aukles nekad nebalsos par saldi dusošajiem OĒ Kalniņiem," turpina Stepaņenko.

Zināms, ka šis nav pirmais gadījums, kad Saeimā strādājošajiem sēdes laikā uznāk pārlieku liels nogurums.

Līdzīgi kolēģus un sabiedrību 2016. gadā pārsteidza arī toreizējais deputāts, zaļzemnieks Valdis Kalnozols, kurš nekautrējās pagulēt uz dokumentiem budžeta pieņemšanas naktī.

"Esmu izpildījis pienākumu gan pret vēlētāju, gan pret savas dvēseles mājām - savu ķermeni -, dodot tam iespēju atpūsties," portālam Jauns.lv toreiz argumentēja Kalnozola kungs.