foto: Ivars Soikāns/LETA
Preiļu novada domes deputāti ārpus koalīcijas atstāj līdzšinējo priekšsēdētāju Plivdu
Ārpus koalīcijas paliksui līdzšinējā domes priekšsēdētāja Marta Plivda.
Novadu ziņas
2021. gada 11. jūnijs, 12:15

Preiļu novada domes deputāti ārpus koalīcijas atstāj līdzšinējo priekšsēdētāju Plivdu

Jauns.lv / LETA

Deviņu jaunveidojamā Preiļu novada domē ievēlēto deputātu grupa ir vienojusies par kopīgu darbu domē, ārpus koalīcijas atstājot līdzšinējo domes priekšsēdētāju Martu Plivdu (Latgales partija, JV), informēja Preiļu novada domes deputāts un priekšsēdētāja amata kandidāts Ārijs Vucāns ("Apvienības "Iedzīvotāji"", LRA, JKP).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Deviņi deputāti no 15 domes sēdē gatavi paust atbalstu Vucānam kā domes priekšsēdētāja kandidātam. Līdzšinējam Riebiņu novada domes priekšsēdētājam Pēterim Rožinskim (NA) un Vārkavas novada domes priekšsēdētājai Anitai Brakovskai (LSDSP) plānots uzticēt priekšsēdētāja vietnieku amatus. Politiķi ir panākuši vienošanos par atbildību sfērām, kuras viņi pārvaldīs.

Koalīcijā apvienojušies deputāti no "Apvienības "Iedzīvotāji"", Latvijas Reģionu apvienības (LRA) un Jaunās konservatīvās partijas (JKP) saraksta, Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai/LNNK" (NA), Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS).

"Līdz pirmajai domes sēdei ir iespēja un laiks, lai detalizēti sagatavotu uz pārmaiņām vērsto darbu sarakstu. Tāpat domē ievēlētie deputāti ir gatavi konstruktīvi sadarboties ar pārējo politisko spēku ievēlētajiem deputātiem, kuriem ir nevainojama reputācija un kuri nav iesaistīti tiesvedības procesos," apgalvoja Vucāns.

Deputātu grupa aicina iedzīvotājus uz dialogu, lai apzinātu pirmos darāmos darbus vēl pirms apvienotās Preiļu novada domes pirmās sēdes.

Jau ziņots, ka Preiļu novadā vienu no kopumā 15 deputātu mandātiem saņēmusi arī līdzšinējā domes priekšsēdētāja Plivda, kuras pārstāvētais saraksts ar Latgales partiju un "Jauno vienotību" ieguvis trīs deputātu vietas, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie rezultāti.

No šī saraksta deputātu mandātus saņēma arī Preiļu novada domes deputāts Juris Erts un veterinārārsts Andris Pastars.

Kopumā šajā pašvaldībā balsu un deputātu mandātu sadalījums ir visai līdzīgs, nevienam no politiskajiem spēkiem nesasniedzot ievērojamu balsu pārsvaru. Līdz ar to mandātus saņēmušas kopumā septiņas partijas.

Vēl trīs mandātus saņēma gan NA, gan "Apvienības "Iedzīvotāji", LRA un JKP saraksts.

No NA deputātu mandātus saņēma līdzšinējais Riebiņu novada domes priekšsēdētājs Rožinskis un viņa vietnieks Jāzeps Ivanāns. Tāpat deputāta vietu saņēma Riebiņu novada domes deputāte Ilga Pokšāne.

Savukārt no "Apvienības "Iedzīvotāji", LRA un JKP deputātu mandātus saņēma divi Preiļu novada domes deputāti - Vucāns un Iveta Stare, kā arī uzņēmējs Aigars Zīmelis.

No LA deputātu vietas ieguva Preiļu novada Labklājības pārvaldes direktors Lauris Pastars un Preiļu novada Saunas pagasta pārvaldes vadītājs Raimonds Rubins. Divas deputātu vietas vēlēšanās ieguva arī LSDSP, no kuras deputātu mandātus saņēma Vārkavas novada domes priekšsēdētāja Brakovska un Vārkavas novada deputāts Andris Lazdāns.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Turpretim pa vienam mandātam ieguva ZZS, no kuras deputāta vietu saņēmusi Riebiņu novada domes deputāte Ineta Anspoka, un "Saskaņa", no kuras deputāta mandātu ieguva Preiļu novada domes deputāte Nadežda Hļebņikova.

Preiļu novadā pašvaldību vēlēšanās piedalījās 45,43% jeb 6601 cilvēks.